maanantai 18. helmikuuta 2019

Ihmiset harrastuksen takanaAjatus lähti tästä kuuden vuoden takaisesta päivityksestä facebookkiin.


"Ilmoittautuminen ensimmäiseen tokokokeeseen on varmistettu ja maksettu. Pakkohan se jostain on aloittaa ja nolataan sitten itsemme tuttujen edessä kun ei tässä ehtinyt mihinkään kauemmaksi ensin."


Jo silloin oma treeni- ja koulutustyylini erosi toisista ja sen vuoksi riitti epäilijöitä. Vielä kun en ole pitänyt suutani kiinni oikeissa paikoissa, on minulla kritisoijia jotka tuskin tuntevat minua. Niistä en ole ikinä välittänyt vaan tehnyt sitä mikä tuntuu hyvältä ja oikealta. Kritisoijia minun on helppo kerätä koska en arvosta ihmisiä niiden meriittien vuoksi. Ihmisestä ei tee arvostettavaa menestys, vaan se kuinka se ottaa menestyksensä. Ihminen voi olla hyvä, kokenut ja osaava mutta tavalla jolla ei väheksy toisia, varsinkaan kokemattomia. Itsensä jalustalle nostaminen, muita paremmaksi ihmiseksi, on se joka minut saa kavahtamaan. Ja sitä näkee yllättävän paljon koiraharrastuksissa. Kun se 10v kokemus ei silti tarkoita että olisi sen kummempi ihminen kuin 3 vuotta harrastanut.


Olen saanut apua harrastusurani aikana pyyteettömästi tekeviltä vapaaehtoisilta sekä ns maksullisilta kouluttajilta. Useimmilta olen saanut sitä mitä siihen hetkeen olen halunnut ja tarvinnut. Olen keräillyt parhaimpia ajatuksia sieltä täältä ja vahvistanut omaa tyyliäni. Omaa tyyliäni joka on alkanut muokkautumaan hyvissä ajoin. En kulje kenenkään jäljissä vaan etsin erilaisia vaihtoehtoja joista muokkaan omaa tyyliäni. Nykymaailmassa tämä tuntuu olevan oudoksuttavaa ja olenkin ollut aika yksin koulutusten ja seminaarien paineessa tehden asioita itse. Ennenhän tämä oli ihan normaalia, ei ollut tarjolla tietoa vaan itse piti oppia.


Mä korvaan tämän muutamalla ihmisellä joiden kanssa voin jutella ja miettiä asioita. Jaamme osittain saman ajatusmaailman ja ennen kaikkea vahvan oman näkemyksen joka kestää kritiikin ja toisen näkemyksen. Yllättävän monen ajatus ei kestä erilaista ajatusta. Samalla jaamme korkean kunnianhimon sekä tavoitteellisuuden. Samalla saan tarvittavan tuen mutta myös sen oikeanlaisen kritiikin. Molemmat on tärkeitä, vaikka omalla tavallaan tekeekin.


Eli tällä kirjoituksella onkin tarkoitus kiittää kaikkia niitä ihmisiä joilla on ollut jo paikkansa mun kehityksessä. Jotkut ovat minut tutustuttaneet minut uuteen lajiin, toiset vieneet siinä eteenpäin ja jotkut tukeneet minua omassa ajatuksessani johon vääjäämättä tekemiseni aina menee. Olen todella kiitollinen näille ihmisille. Paimennuksen saralla minulla on omat luottoihmiseni jolta saan tukea ja kritiikkiä, eli kaikkea mitä tarvitsen. Voimme pallotella ajatuksia tuntikausia ja olla asioista erimieltäkin, silti riitautumatta. Heistä on tullut myös ystäviä joiden kanssa voi puhua muustakin elämästä. Kaikki kun kuitenkin liittyy toisiinsa.


Tavoitteeni ovat korkealla. 2v sitten sovittelin ilonalle jo painavaa viittaa selkään ja isoja saappaita jalkaan. Tunsin että käsissä on jotain hyvää. Tietty paljon on jo se että koira on mieleinen, sillä pääsee pitkälle. Nyt alkaa olla aika niittää kovan treenaamisen satoa. Tuleva kausi on ensimmäinen oikeasti merkitsevä. Silti tarvitsen teitä taustajoukkoja. Luotan itseeni, luotan myös koiraani, silti tarvitsen teitä. Ei tämä matka vielä ole tässä. Nyt se vasta kunnolla alkaa. Nyt katsotaan sitä mihin asti me päästään. Nyt lähimpänä Hollanti.


Jännitys kasvaa kisojen lähetessä. Tavoitteet sinne ei ole isoja, lähdetään nöyränä hakemaan kokemusta. Mutta nöyristelemään sinne ei lähdetä, pettymys on jos ei päästä omalle tasolle. Herkistely on alkanut, koiraa otetaan kuulolle, hiotaan niitä pieniä mooveja. Mentaaliharjoitukset on myös alkaneet. Kisaradat on ajettu useita kertoja mielessä, kaikkia mahdollisia tapahtumia radalla on yritetty ajatuksissa mallintaa, myöskin niitä nopeita ratkaisuja korjauksiin. Myöskin te rakkaat ystävät tunnette sen nahoissanne. Päivityksinä facebookissa, meseviesteinä sekä puheluina. Kiitos teille että jaksatte!

Kiitos myös ronille että näytit mitä bordercollie voi olla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti