maanantai 19. tammikuuta 2015

Treenipäivitys

Jos välillä ihan treenipäivitys. Bradin kanssa ei siis enää aksata mutta ronin kanssa vielä aksataan. Viime perjantain treeneissä oli keppisulkeiset. Meillähän kaatui useampia ratoja viime vuonna kepeille. Ei vaan löydy kovasta vauhdista, tai jos hätäilen tai jos jos. Nämä jossittelut on päätetty selättää. Nyt teimme keppejä hypyn ja mutkaputken kautta, josta roni tulee lujaa. Kepit olivat lähellä putkea, ehkä 4m päässä.

Lähetin kepeille jääden seisomaan taakse, olin puolivälissä ottamassa vastaan, vedätin täysillä juosten, leikkasin toiselle puolelle ja kaikkea mahdollista. Sinne se vain upposi, ihan sama mitä mä hommasin, varmaan jos osaisin olisi voinut kärrynpyöriä heitellä. Muuten aksasta on nyt aikaristiriitaiset fiilikset.

Rytmityksestä kiinni saadessani tuntuu välillä jopa hyvälle. Mutta sitten välillä menee ihan päin peetä. Roni menee lujaa ja mun ohjaus ei ole koiran tasolla. Jossain vaiheessa tulee vielä ongelmia. Kuten perjantaina meinasi tulle. Roni luki radan reunalla olleen A:n kuuluvan rataan. Mutta hoksasi juuri ennen kiipeämistä ettei sinne ollutkaan tarkoitus mennä. Nöyrä koira yritti ponnistushetkellä jarruttaa ja otti sitten pahan näköisen tömärin. Onneksi siitä ei ole tullut mitään.

Enkä mä tykkää uuden hallin pohjasta. Halli on muuten hieno ja hyvä mutta pohjan valinta on epäonnistunut. Lyhyt hiekkatekonurmi on liukas ja tuntuu todella kovalta jalan alla. Sen lisäksi ronin kannusantura on muutaman kerran talvikaudelle auennut tuolla hallissa. Mun nähdäkseni tämä johtuu liukkaudesta ja pinnasta joka polttaa anturan auki. Enkä ole ajatukseni kanssa yksin.

Tottispuolella olen alkanut järkeistämään treenaamista. Nyt on molempien kanssa keskitytty pääasiallisesti noutoon. Bradin issue on tällä hetkellä rauha edessä, lelu/kapula suussa. Bradi kyllä tuo hienosti muttei ymmärrä pätkääkään että edessä voisi istua rauhassa pitäen lelua suussa. Ronin kanssa on vahvistettu myös edessä istumista ja lelun tarjoamista. Ronin ote kapulasta ei ole vielä hyvä ja vieläkin välillä se väistää käsiä aavistuksen. Ronin noudolla tekisi kyllä kohta jo tuloksen, mutta kun se ei ole sellainen kuin haluan. Kapula ei saa irrota vetämällä suusta ennen irti-käskyä.

Noutoa rakennetaan nyt lelulla, kapulalla, lelulla ja kapulalla, lelu leuan alta ja kaikki mahdolliset variaatiot. Irti käskyä vahvistetaan sekundäärivahvisteeksi, kapulaa arvotetaan ylemmäksi, bradin kanssa treenataan luopumista leuan alla odottavasta vahvisteesta jne. Ronin vietti pitäisi saada noudemaan kapulalla jotta ote parantuu. 2 lelulla alkaa olla jo melko täydellistä mutta kapulalla ja lelu vahvisteena on ote heikko. Mutta kyllä me AVO korkataan vielä tälle keväälle.

Seuraamisessa bradin kanssa issue on vasemmalle kääntyminen. Bradin seuraaminenhan on rakennettu täysin operantisti lelulla vahvistaen. Joskus pentuna on muutaman kerran imuteltu nakilla. Nyt imuttelu nakilla on kohonnut mieleeni ton kääntymisen kanssa. Bradi kun ei ehkä kuitenkaan ole se viisain bordercollie. Tuntuu ettei se vaan älyä mitä halutaan ja vahvistetaan. Se vaatii sata kertaa enemmän toistoja kuin roni. Ja mun hermorakenteeseen ei kuulu hirveä kärsivällisyys. Joten houkutus on suuri houkuttelulle.

Ronin mielentila on pitkään ollut treeneissä täysikymppi. Nyt on ajettu vaan vanhoja temppuja osaamistasolle uudessa mielentilassa. Kyl siit vielä hieno tulee. Tällä hetkellä vain mietin yritänkö tehdä luokat mahd pian ennen uusia sääntöjä vai alanko treenaamaan uusilla säännöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti