lauantai 8. syyskuuta 2012

Luonnonlahjakkuus

Onpa tullut blogiin liikennettä viimeisimmän OCD päivityksen jälkeen. Edelleenkin ihmettelen että kuinka voi tulla hyviä harrastuskoiria jos molemmilta puolilta tulee OCD riski..

Noo, aiheeseen. Kävimme ronin kanssa toista kertaa lampailla. Ensimmäiselläkin kerralla se osoitti lahjakkuutta, ihan tälläisen mitään mistään tietämättömän silmäänkin. No nyt oli tosi ammattilainen ohjaamassa. Roni laitettiin pitkään, vissiin 50 metriseen liinaan. Ja katsottiin mitä se tekee. Ja sehän teki, ajoi suoraan, kiersi taakse ja oli suht rauhallinen. Nyt oli jo paljon rauhallisempi liikkeissään kuin ensimmäisellä kerralla. Lähestyi rauhallisesti ja silmääni toimi hyvin. Mutta ainoana innostui liikaa kun lähti kiertämään ja lampaat lähti liikkeelle, silloin hyökkäsi liian vauhdilla. No ammattilaisen kommentti oli: Helposti kisakoira. Itseasiassa kahden kisaavan kommentti. Melkein kaikki löytyy automaattisesti, käskyt vain opettaa. Aiemmin oli tarkoituksena vain kokeilla löytyykö ronilta se mikä pitäisi kaikilta bordercollieilta löytyä. Nyt, sen lahjakkuuden tuomana on herännyt ajatus josko kuitenkin alkaisimme ihan harrastamaan paimennusta. Vähän kun ohjausta saisimme, olisi ehkä tiedossa lampaita joilla harjoitella. Tämä on kuitenkin luontaisesti ronin laji, selkeästi. Kaikki muu on pakkopullaa, väkisin väännän siitä hakukoiraa.
1 kommentti:

  1. On se niin, että se jalostetu juttu on se omin juttu. Kuvista näyttää tosi hyvälle. Jos ammattilainen sanoo noin, niin se on sitten niin.
    Ronin ajatuskuplasta: " Nyt tuo älysi, mitä minä haluan tehdä. Etsää näe, miten tämä homma hoidellaan? Minä olen tässä lajissa melkoinen kunkku!".

    VastaaPoista