perjantai 4. tammikuuta 2013

Karhutestiin

Keskiviikkona oli taas ohjatut agit. Ja olinhan taas pihalla. Kentällä oli rengas, 3 estettä, 2 putkea ja pussi. Näistä 7 esteestä oli muodostettu 16 tai 17 esteen rata, eli aika pyöritystä. Mulla oli todella suuria vaikeuksia muistaa rataa. Silläpä kouluttajalta tulikin kommentiksi että tehdä sen verran kuin varmasti muistaa, koira osaa niin hyvin ettei sitä kannata sekoittaa mun sekoilulla.

Radalla oli monenlaisia jippoja ja sellaisia ohjauksia mihin en kyllä vielä vähän aikaa sitten olisi uskonut pystyväni. Ja aloin jo miettimään mikä on nopein ohjaus enkä sitä mikä on minulle helpoin. Siinä romuttui se kesäinen lauseeni, "mää en ala niitä sekunteja niistämään". Nälkä kasvaa syödessä vai miten se meni. Pitäisi saada jotain hyvää pätkää videolla, sikseen se alkaa jo itsestäkin tuntumaan hyvältä, eikä aina vain siltä sähellykseltä.

Loppuun otimme kontakteja, A alkaa sujumaan hyvin ja näyttäisi että ylösmenokontakti vielä pitää. Pysäytän kuitenkin alastulossa 2on2offille. Nyt kun olen palkannut edessä olevalla lelulla on A:lle alkanut tulemaan vauhtia, roni hyppää jo harjan yli. Puomi on vielä epävarma mutta muutamilla toistoilla saimme siihenkin vähän vauhtia mutta siinä kontakti ei tahdo pitää, tarvii enemmän vielä siihen apuja.

Tänään oli tokot. Tein lähinnä lyhkäsiä seuraamisia. Imuttamalla ja takapalkalla yritin saada paikkaa taaemmas mutta kylläpä on sitkeässä. En uskalla kovin radikaaleihin toimenpiteisiin alkaa ettei laske virettä joten etenen pikkuhiljaa ja pidän palkkaustiheyden kuitenkin suurena. Saimme tähänkin kuitenkin edistystä. Paitsi kerran taas onnistuin astumaan tassun päälle, toivottavasti ei tuo takapakkia. Sitten teimme takapalkalla liikkeestä seisomista joka sekin alkaa edistymään.

En jaksanut koko tuntia tokoilla joten loppuun otin muutamat kontaktit puomille ja A:lle.

Remustakin asiaa pikkuisen. Remu on ilmoitettu karhutestiin helmikuulle. Siis siihen missä testataan koiran käyttäytymistä konekarhulla. Saa nähdä mitä siitä tulee mutta minulla on kova luotto koiraan. Sitten yksi maalimies lupaillu että tekisi remulle viettitestin, saisin vähän ulkopuolisen kuvaa remun luonteesta. Oma mielipide on mutta haluan kuulla toisen mielipiteen jotta saan tulevaisuuteen pohjaa arvioille koirien luonteesta. Nythän kokemukseni rajoittuu lähinnä remuun ja roniin, ääripäihin. Ronia en halunnut edes kiusata konekarhulla, sen reaktiot tiedän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti