maanantai 21. tammikuuta 2013

Uusi halli, uudet kujeet

Tänään olimme ensimmäistä kertaa vapaavuorolla uudessa hallissa. Etukäteen ajattelin että otan kokeenomaisen seuraamiskaavion heti alkuun jotta näen mitä tapahtuu täysin oudossa ympäristössä. Alkuunhan se oli kuin yrittäisi seurauttaa pöllöä. Ei mitään kontaktia, ei edes oikeaa paikkaa. Alustakin oli outo tekonurmi. Noo, enhän mää koepaikallekaan marssi suoraan sisään ja kokeeseen, toivottavasti. Roni vaatii hetken tutustumiseen. Alkukankeuden jälkeen alkoi sujua. Toiset koirakot ohitettiin hyvässä kontaktissa vaikka toinen räyhäsi 3m päässä. Hallilla on ihmeellinen tapa jättää agiesteet ympäri hallia ja niitä piti pujotella. Tein seuruuta sitten myös ihan imuttamalla ja se oikea paikka alkaa löytyä sieltä taas. Seisomista takapalkalla, maahanmenoja liikkeestä. Sellaisia perusjuttuja teimme, ei liian vaikeita uudessa ympäristössä. Kokonaisuutena hyvin tyytyväinen.

Tein myös vähän agia. Ensin A:n kontakteja, ja mitä, koira oli hidas kuin mato. Outo este aiheutti sen että koira tuli todella varovaisesti sen. Muutenkin koira oli hirveän tahmea kun tein takaakiertoja, välistävetoja ja muita pieniä ohjauskuvioita. Noo, sunnuntaisin alamme tuolla kulkemaan niin eiköhän se siitä. Keinu alkaa olla jo tuttu este, häntä heiluen se on menossa siihen vaikka liike vieläkin aiheuttaa aavistuksen jännitystä.

Paikkamakuuta tein useamman kerran ja tuollaisessa häirössä, 6 muuta koirakkoa tokoilee ja tekee aksaa. Eikä siinä ole mitään ongelmaa, mun kärsi käydä toisella puolella hallia, siirrellä esteitä, seistä paikoillaan ja roni pysyy. Joku liike meillä nyt on ainakin varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti