sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Iisalmen videot

Laitan nyt nuo iisalmen videot kaiken kansan näytille, vaikkei ne häävejä olekaan.
4 kommenttia:

 1. Kiva vaan, kun laitoit videoita!
  Vaikka sieltä ei puhtaita ratoja tullut, oli hyviä hetkiä kuitenkin.

  Ensimmäisessä videossa tosin pisti silmään, että keppimokien jälkeen lopetit itse koko touhun. Minä olen huono sanomaan, kun kisataustaa on yksien möllien verran, mutta jos ei kerää itseään ja ohjaa loppuun asti, kannattaa vain juosta kentältä pois. En näe syytä lähteä jatkamaan, jos itse ei yritä ollenkaan. Koira menee selvästi hämilleen ja virheitä tulee koko ajan lisää, koska koira kummeksii ohjaajan tunarointia. Kannattaa miettiä valmiiksi, mitä kisoissa tekee, jos rima tippuu, koira menee väärälle esteelle, karkaa kontaktilta tms.

  Näyttäisi myös siltä, ettei kontaktien paikka ole koiralle selvä. Se hidastelee ja vapautetaan eri kohdista eri radoilla. Kohta se hidastelee kahta kauheammin, kun yrittää veikaten voittaa. Eli jokin selkeys; missä oikea kohta on ja millä vihjeellä sieltä saa tulla pois.

  Mutta tosiaan, hyvääkin oli! Irtoaa hyvin ja on hyvin herkkä ohjaukselle. Treeniä vaan! Ja tosiaan, keltanokkana jälleen kommentoin. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia palautteesta, harvoin kukaan laittaa. :D

  Ohjaaja tiedostaa puutteensa ja on antanut itselleen kritiikkiä ja käskyn löysätä pipoa, eli kisoissakin mennään löysemmällä asenteella. Mutta se kisavietti... Mutta pyrin tulevaisuudessa siihen että virheestä huolimatta jatkamme keskittyneesti rataa.

  Kontaktit on myös tiedossa. Ne ovat olleet ihan selvät, kunnes ohjaaja muutamissa kisalähdöissä on ne saanut sössittyä. Tähänkin siis jäitä hattuun ja ne ovat taas tehotreenissä.

  Hidastelua kontakteilla aiheuttaa myös se että esteet ovat olleet aina koiralle hankalat. Esim. keinu- ja puomikammosta on selvitty vasta kevättalvella. Talvella se vielä ryömi molemmat esteet.

  Koirahan on hyvä, kun olisi ohjaajakin. Selkeästi näkee että harrastelu on vasta muuttumassa harrastukseksi. Mutta jospa se ohjaajakin siitä kehittyy, hiton hankala laji vain, tällä koordinaatiolla ja rytmitajulla.

  Mutta, ennenkaikkea tosiaan kiitos palautteesta, rehellistä, suoraa palautetta saa liian harvoin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja liian harvoin suora palaute osataan ottaa palautteena henkilökohtaisen loukkaamisen sijaan!

   Minua ainakin ärsyttää, jos teen ihan tumpelovirheitä, jotka muut näkevät, eikä kukaan sano mitään. Ulkopuolinen näkee suorituksen aina ihan toiselta kantilta ja se on arvokasta.

   Voi olla, että kammojen viimeisimmistäkin rippeistä pääsette, kun Ronilla on selkeä tehtävä, jota se lähtee suorittamaan. Jos sen on rakentanut vielä hyvällä vietillä, ei ehdi hidastelemaankaan. :D

   Poista
  2. Muunlainen palaute on turhaa, "ihan hyvä" ei kehitä. Ja eipähän pääse syntymään harhakuvia. :) Mut tosissaan, kontaktit ovat olleet itsenäiset, mutta nyt mun on täytynyt alkaa varmistelemaan niitä käskyllä. Mutta nyt on työnalla niiden saaminen automaattiseksi, ja ohjaajankin täytyy muistaa reilu pysäytys, kisoissakin.

   Poista