lauantai 24. toukokuuta 2014

Pelko persiissä, taas...

Muistelen kirjoittaneeni tännekin talvella kipukohtauksesta jonka roni sai aksatreeneissä. Nyt se sai toisen kerran hyvin samantyyppisen kohtauksen tiistain treeneissä. Eli enää ei puhuta sattumasta, 2 kertaa on jo liikaa ja varasin ajan ortopedille tutkimuksiin keskiviikoksi. Kohtaushan on sellainen että roni ei liiku normaalisti, ei suostu hyppämään tuossakaan vietissä mitä se aksaa tekee, eli pitää olla tosi kipeä. Pienen verryttelyn jälkeen koira palautuu normaaliksi, eli puhun kohtauksesta sen vuoksi kun se tulee ja menee yhtä nopeasti. Paikan päälläkään ei löytynyt mitään selkeää kipukohtaa.

Nyt suljetaan rakenteelliset viat ensin pois ja jos (toivottavasti) sieltä ei mitään löydy niin aletaan hoitamaan lihasperäisenä. Toisaalta tuollainen ei oikein istu mun käsitykseen lihasperäisestä vaivasta vaan mielessä pyörii selkä- tai polvi ongelma. Onneksi nyt ei ole tuon pidempi aika odottaa aikaa mun luotto lääkärille. Pelkoa pahentaa vielä kaverin bortsulta tehdyt spondyloosilöydökset. Emmä tiedä jos mun kolmaskin koira on sairas...

3 kommenttia:

 1. No, ei voi olla. Toivotaan kaikkein parasta vaihtoehtoa.
  Maahispoppoo

  VastaaPoista
 2. Jos koiralla ei ole näkynyt mitään selittävää tekijää noille kohtauksille, niin en sulkisi kyllä epilepsiaakaan pois. Yhdellä aussiella se alkoi samalla tavalla ( toinen takajalka hyvin jäykkä +- minuutin ja sen jälkeen normaali. Tuli nimenomaan rasituksessa ja kohtaukset pitenivät ja pahenivat.
  En halua pelotella, ja vielä vähemmän haluan että kenenkään koira mihinkään sairastuu. Toivottavasti Ronilta löytyy "vain" esim. lihasperäinen jumi tms. mikä selittäisi oireet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epiä en sikäli pelkää kun kohtaukset ei ole tulleet rasituksessa vaan heti treenien alussa, viikko sittenkin jo lämppäysesteillä.

   Poista