torstai 1. toukokuuta 2014

Kenraali hullunkiilto

Tiistaina menimme kentälle kenraaliharjoituksiin, ehdimme juuri käydä kerran radalla kun tuli äkkilähtö pois. Porukkaa oli reilusti ja kokosimme viikonlopun tuomarin radan kentälle. Vaihdoimme yhden hypyn vielä keinuun jotta saimme senkin mukaan radalle. Rata oli aika helppo, ilman isompia koukkuja. Ajattelinkin ettei siinä ole ongelmaa. Ongelmaksi muodostuikin hullu koira, roni repii jostain koko ajan lisää vauhtia tekemiseensä. Eka yrityksellä se meinasi tippua puomilta ja pisti renkaan palasiksi, ehkä mun ohjaaminen oli hätäistä. Mut sitten se otti ihan tyylipuhtaan lentokeinun. No otimme alusta uusiksi, puomille hirvee vauhti 2 esteen suoralta, rengas ja toinen lentokeinu, nyt se malttoi odottaa että keinu laskeutui puoli väliin.

Taas alusta, nyt päästiin jo kunnolla vauhtiin, kepit haki hienosti sylkkärillä ja vauhtia piisasi. Puomi oli radalla kahteen kertaan ja sille tultiin esteen kautta suorassa linjassa. Nyt tuo entinen puomikammoinen tuli niin lujaa ettei takajalat enää pysynyt puomilla vaan tippui sieltä alas. Onneksi sentään tuli nätisti alas eikä siitä tullut sen enempää. Radalla ei siis ollut isompia ongelmia, paitsi koiran vauhdin kanssa.

Roni tosiaan on kehittänyt älyttömän raivon tekemiseensä agilityssa. Se käy niin kuumana että mua alkaa hirvittämään. Pääsiäisenä Muhoksen häntä ja panta hallilla, vai mikä se nyt onkaan, ei putket pysyneet yhtään paikoillaan. Siellä on umpisurkeat painot mutta kuten Pikkusaaren Aino sanoi, se menee putket niin raivolla.. Kontaktit on kunnossa, jos hidastan omaa liikettäni, eli ne ei ole niin paskana kuin ajattelin. Mutta tuo vauhti, nyt se tulee lujaa puominkin. Olen tottunut että pysyn hyvin mukana kun se tekee puomin, nyt näin vain kun jotain mustavalkoista suhahti ohitseni. Piru, tää pitää ottaa huomioon. Keinulle sitä pitää jarruttaa reilusti. A:llekin se tulee järkyttävällä vauhdilla jo ylösmenolle, loikka harjan yli ja stoppi, kyl hirvittää :/ Mut nyt mennään näillä kisoihin, tiedostaen että sieltä tulee ohjus joka menee lujaa.

Kisojen jälkeen aletaan panostamaan kontakteihin, ne täytyy saada itsenäisiksi ja keinun erottelu selväksi että loppuu nuo lentokeinut. Mun pitää käyttää aksassa samaa mielentilan hallintaa kuin tottiksessa, että saan ton vietin hallittua, loukkaa muuten kohta itsensä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti