keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Haikeaa vuoristorataa

Haikeutta ilmassa, remu täyttäisi huomenna 7.v. Sanovat että aika helpottaa, vielä ei ole aika.

Treeneistä sen verran että mun mielentila menee sellaista vuoristorataa flow-fiiliksen ja katkeran epätoivon välillä että taidan laittaa aiemmat tavoitteet hyllylle ja mennä vain päivä kerrallaan. Välillä onnistuu ja välillä ei. Sama koskee tottista että aksaa. Roni ois huippukoira, ku ois ohjaaja joka pysyisi edes joten kuten kartalla. Roni noutaa lelua hyvin mutta kapula laittaa lukkoon. Pirun pitämisharjoitukset pentuna, älkää vain ikinä kukaan menkö tekemään niitä jos ette tiedä mitä teette...

Eilen meni aksatreeneissä suht kivasti. Hahmotan virheen tehtyäni itse mistä se johtuu, mutten tahdo saada vain korjattua niitä. Tai saan korjattua mutten tahdo ensimmäisellä yrityksellä saada ajoituksia toimimaan. Jokatapauksessa roni menee takaakierrot nykyään hyvin, huolimatta siitä että usein sijoittumiseni ja ajoitukseni on pielessä. Bradi tuntuu ainakin näin alkuu vielä (jos edes mahdollista) herkemmältä ohjata kuin roni. Ja siinä on koira joka täydestä vauhdista kääntyy euron kolikon päällä.

Bradin (tai mun?) lamppu on syttymässä ja kehitystä menossa näkyy. Eilen treeneissä huomattiin bradin tarjotessa itse maksihyppyjä että se keskittyy niihin ihan erilailla kuin vauvahyppyihin. Eli nostan treenikorkeuden suoraan 55cm, on se jo sen ikäinen ja hyppytekniikka on hyvä, kuten bortsuilla aika luonnostaan.

10 kommenttia:

 1. Millaisia teidän pitoharjoitukset oli?

  VastaaPoista
 2. Ihan perus naksuttelua hampailla koskemisesta.

  VastaaPoista
 3. Kas vaan, se vetää lukkoon? Pitääkin tarkkailla omaa sesseä... Siitä olen kuullut että bortsu on mennyt lopulliseen kapulalukkoon siitä kun on pidetty suuta kiinni, kevyestikin. Tätä metodiahan neuvotaan silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni ihan hyvin siihen asti kun nostin kriteeriä koskemisesta parin sekunnin hampailla pitämiseen. Muutama yritys josta ei tullut palkkaa riitti siihen että koira inhoaa kapulaa. Kapulan esille ottaminen sai koiran suunnilleen kääntämään selkänsä. Sen jälkeen on kyllä tehty noudon kanssa muitakin virheitä mutta kapula inho juontaa tuosta. Saaliin kautta on edistymistä saatu enkä enää ikinä yritäkään pitotreenejä. Jos koira on puhtaasti saaliilla ja sillä on hyvä olla ohjaajan edessä, se kyllä puree puhtaasti kapulaan ja tuo sen ohjaajan eteen. Bradin kanssa nouto sujuu muuten mutta palauttaa kapulan tiputtamalla varpaille...

   Poista
 4. Meillä on sheippaus toiminut loistavasti. Erinomainen keino oli myös opettaa koira vetämään kapulaa. Sillä sai hyvän otteen. Paljon vauhtinoutoja toki lisäksi. Samaten puiston ja puiden kiertämistä kapula suussa. Pujottelua jalkojen välissä myös, mutta siinä pitää olla pieni kapula. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli myös mieleen, että te ette käsittääkseni oli kovin paljon sheippillut ja naksutellut. Korjaa, jos olen ymmärtänyt väärin.

   Anyway, jos koiran kanssa ei ole sheippailtu paljon, sillä ei ole vielä ajatusta, että kannattaa yrittää ja yrittää. Titon kanssa on sheippailtu neljä vuotta ja se kokeilee vaikka mitä, jotta naksu kuuluisi. Totilla on takana vasta alle vuosi ja se turhautuu nopeammin. Totin turhautumiskynnys kasvaa kuitenkin koko ajan tekemisen myötä. Alussa meni kuppi nurin ... heti. Tai sitten löi maihin tai läksi pois, että ei voi tajuta.

   Poista
  2. Joo, ei olla paljoa. Mut en näe sitä tarpeellisenakaan, roni ei ole sen tyyppinen koira. Bradi ois enemmänkin, mut senkin kanssa edetään "perinteisesti". Sheippaus ei ole mun juttu.

   Poista
  3. En sanonut, että olisi tarpeellista. ;)
   Vaan että se saattoi olla syy siihen, että kapulasta tuli inhokki..

   Poista
  4. Jep :) Ja mun pointti oli että yleisesti hehkutetulla sheippauksellakin voidaan mennä pieleen monessa asiassa jos ei tiedä mitä tekee. Koiran saa sillä passivoitua kuten siitä voi saada yliaktiivisen sählärin. Oli tyyli mikä tahansa, on niissä omat sudenkuoppansa. Mä olen rivien välistä niin tulkinnutkin että totti on ronin kanssa samanlainen "pidä tunkkis" tyyppi :)

   Poista
  5. Totti tekee yleensä täysiä, mutta tosiaan voi toisinaan olla sitä mieltä, että nähty on. "Jos tää ei kelpaa sulle, voit tehdä kato ihan keskenäs." Se voi ihan kuppi-nurin-kierroksista heittäytyä dramaattisesti maihin ja melkein nukahtaa siihen. Treenit oli Totin mielestä sitten siinä.

   Poista