torstai 5. kesäkuuta 2014

Voihan juoksukontaktit

Nyt mä olen sen päättänyt, roni vaihdetaan juoksukontaktille A:lla. Pidän kyllä 2on2offin rinnalla jotta saan sen tarpeen vaatiessa erillisellä käskyllä pysähtymään. Roni tulee nykyisin niin vauhdilla ja hyvällä rytmillä A:lle etten tahdo enää sitä siihen pysäyttää, silläkin uhalla että kontaktit on epävarmemmat, säästän mielummin koiraa. A on kuitenkin agilityesteistä kuormittavin este pysäytettäessä.

Olen jo talvella, ja nyt muutamia kertoja juoksuttanut sen läpi esteeltä ja se on luonnostaan aina ottanut kontaktin. Eli tällä hetkellä uskon pienellä vahvistamisella juoksujen toimivan. Vahvistamisen aion suorittaa bumpperilla. Jos näyttää ettei onnistu niin sitten mietimme muita systeemejä. Muita systeemejä vaikeuttaa vain se ettei käytössä ole säädettävää A:ta.

Bradin kanssa olemme vihdoin päässeet oikean treenaamisen makuun. Se olikin ainoana koirana mukana tiistain treeneissä. Ensin vedimme alkeiskurssia ja bradi näytti esimerkkiä kuinka bortsu ahtautuu 10cm auki olevasta ikkunasta puoleksi ulos ja huutaa täyttä kurkkua, ukko kun unohtanut autoon ja on toisten koirien kanssa pihalla. Repipä siinä sivussa oven tiivisteet irti, pienellä muistutuksella kyllä lopulta autoon asettui.

Mutta bradin kanssa teemme edelleen paljon esteelle hakeutumista tarjoamisen kautta, irtoamista mikä sujuukin jo kohtuullisesti ja muita perusjuttuja. Mutta tiistaina aloitettiin jo oikea treenaaminen. Mutkaputkesta vauhtia ja takaakierron merkkaus. Ja olihan pikkunen pätevänä, idea aukesi hyvin nopeasti heti kun ohjaaja sai palikat kohdalleen.

Nyt bradi alkaa treenaamaan viikkoryhmän mukana ja kotipihalla päästään vahvistamaan perusasioita. Bradista tulee vielä makee aksakoira, se on älyttömän, oikeasti älyttömän nopea, paitsi ei vielä aksassa mut tulee se vauhti sieltä. Se on kuuliainen, älyttömän kuuliainen, ja ennen kaikkea se kääntyy täydestä vauhdista vaikka euron päällä.

Mulle tulee kovaa treenata kahta koiraa, tai se jo on, mut ei auta valittaa, itse olen tieni valinnut. Mutta missään nimessä en vuosiin voi ottaa uusia koiria. :) Vaikka jo nyt pidän silmät auki ja alustavia tiedusteluja on kyllä tehty. Mut parempi hyvissä ajoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti