torstai 28. helmikuuta 2013

Korvien teippailua

Törmäsin taas tuossa yhdellä palstalla korvien teippailu ja liimailu keskusteluun. Hitto että se on turhamaista hommaa. Onko eettisesti oikein että koira, jolla ei luonnostaan ole oikeanlaiset korvat, palkitaan täydellisenä? Koira jonka korvia on pentuna teippailtu, liimailtu, ollut sinitarraa tms.? Sitten tämmöistä muotovaliota käytetään jalostukseen ja on entistä enemmän koiria joilla on vääränlaiset korvat. Muutenkin mun kauneusihanteet eroaa valtavirrasta. Vaikka bordercollien rotumääritelmä on hyvin väljä, menee mun mielipiteet siitäkin leveäksi. Eikä roni, kuten ei tuleva brad:n istu kokonaan rotumääritelmään virheineen. Mutta ne virheet tuovat persoonallisuutta jota kaipaan. Perus m/v bortsu on tylsä, toinen silmä sinisenä elävöittää kivasti sitä. Ja vanha uskomushan on että sinisilmäiset on parhaimpia paimenia. Samoja uskomuksia on mahdollisimman pieni valkoinen häntätupsu ja mottle eli pilkuttunut. Eli kovan luokan paimen on tulossa näiden perusteella.

Mun kauneusihanteita kuvastaa hyvin bradin sukutaulussa olevat koirat, joita olisi hyvin hankala kuvitella näyttelyyn vierekkäin jonkun muotovalion kanssa. Kuvat on lainattu netistä ilman lupaa. :)

Bradin isä:




Isän isä


Emä


Emän emä




Jospa bradistakin tulisi pystykorvainen, ne on hienoja. Mutten kyllä ala teippailemaan pystyyn niitä.

1 kommentti:

  1. Mun eka bortsu oli näyttelylinjainen, ja voi että sitä korvien liimailua :D Kasvattajalta tuli tarkat ohjeet miten se tehdään ja millaisella liimalla, ja sitä liimaa ei tietenkään mistään kaupasta löytynyt.. Ja sitten kun löytyi, se oli ihan helvetinhommaa, liima tahrasi joka paikan, paakkuuntui turkkiin ja ei todellakaan pitänyt niitä korvia pystyssä. Että luppakorvainen siitä näyttelykoirasta tuli kaikesta vaivasta huolimatta. Kolmessa näyttelyssä taitiin käydä ja ikinä ei tuomari maininnut korvista mitään.

    Roodin korvat sitten mäjähtivät pystyyn enkä jaksanut suurin surminkaan enää välittää, kun sillä kerran oli jo purentavikakin, ja sininen silmä joka taisi olla hylkäävä virhe jossain vaiheessa. Ensi kuussa pitäisi mennä näyttelyyn metsästämään H:ta, ja pienin murhe tuossa koirassa taitaa ne pysty korvat olla, kun muutenkin on rimpula käyttispiski kyseessä :D

    VastaaPoista