sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Aksaa taas.


Kävin MM-karsintojen innoittamana vähän treenailemassa. Missiona on että koira lukitsee esteet paremmin, jää suorittamaan niitä itsenäisesti vaikka pakenen seuraavalle esteelle ja että kerron selkeästi minne olen menossa seuraavaksi. Ideana oli myös olla tekemättä valsseja jotka moniin paikkoihin on armottoman hitaita. Eli jaakotusta, persjättöjä ja kaikkea muuta variaatiota missä ei pyörähdetä koiran mukana vaan vartalo kääntyy ennemmin pois päin ja koira jää selän taakse.

Eli otin koiran kakkosesteellä vastaan siten että olin jo kääntyneenä vähän kohti kolmosta, vippasin vain koiran 2 esteelle "selän taakse". 3 esteelle taas "vippaus" ja käännyin taas toiseen suuntaan. Tähän treenasin myös persjättöjä. Otin myös 3 estettä takaakiertoina siten etten pyörähdä mukana ja persjättö 3-4 väliin. Tämmöisiä variaatioita treenailin, väliin vaihdoin peilikuvaksi ja sujuikin yllättävän hyvin.

Merkkausta treenasin niin että menimme este järjestyksessä 1-3-2-numeroimaton takaakiertona-4. Sen toteutin niin että otin koiran lähdöstä heti ykkösen jälkeen ja lähetin 3 esteelle ja samalla kun koira lähti, lähdin itse 2 esteen taakse jotta ehdin ohjaamaan takaakierron kunnolla. Muutaman kiellon roni otti 3 esteelle mutta tämäkin alkoi sujumaan.

Silmiin pistävää tuolla karsinnoissa oli ettei huiput jääneet katsomaan kun koira suorittaa esteitä, vaan luottavat siihen että koira ne tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti