perjantai 19. heinäkuuta 2013

Paimennushommia

Ronin kanssa aloitettiin eilen paimennusvalmennukset. Ronihan kävi viime vuonna pari kertaa tuolla tutustelemassa lampaisiin hyvällä menestyksellä. Nyt ei sytyttelujä tarvittu, poika tiesi mitä täällä tehdään. Issue olikin alkaa ottamaan koira hallintaan. Valmennukset pyörii 15min pätkissä ja koirat pääsee kahdesti laitumelle. No ronihan jatkoi siitä mihin syksyllä jäi, eli vapaaseen toimintaan. Korvat ei meinanneet millään löytyä ja eka reissu siihen meni. Koutsikin ihmetteli ettei olisi uskonut kuinka paljon löytyy kovuutta koirasta. Menikin hyvin perille ja jo toisella kertaa voitiin irroittaa liinasta. Saimme ihan ok pätkää, pieniä flänkkejä ja kuljetusta tasapainossa.

Sain myös kehut siitä että aloittelijaksi meni hyvin ohjaajankin puolelta. Lampaiden luku ja koiran ohjaus kuulemma onnistui hyvin. Vaikka ei mulla mitään hajua vielä ole koko hommasta, mutta kai se jotenkin sitten meni. Ei nyt ensi alkuun lauman kuljettelu ollut mitenkään ihmeellistä. Samaan tyyliin kuin takavetoisen auton ajaminen luisussa. :) Tai tasapainolaudalla taiteilu. Jos et korjaa ajoissa niin menee yli ja jos korjaat liian aikaisin niin jää vajaaksi. Tietysti koiran pitäisi totella heti että voi ennakoida käskyt jne. Nyt pitää nähdä vain kokeneempia ja päästä itse tekemään. Harmi että tällä hetkellä ei ole mahdollista kuin kerran viikossa käydä mutta tavoitteena on syksyllä päästä vielä 2 kertaa viikossa. Parit lampaathan on tiedossa mihin voi päästä treenaamaan sitten kun on siinä pisteessä että voi ilman ohjausta treenata. Ensi kesäksikin on isot suunnitelmat mutta saa nyt nähdä. Elättelen toiveita että joskus pääsisimme kisaamaan asti.

Laskeskelin tuossa että olemme ronin kanssa treenanneet agilitya nyt marraskuusta asti tauotta. Eli on aika treentauolle jonka aloitan heti PM-kisojen jälkeen. Toko on periaatteessa ollut jo toukokuulta tauolla, kisamaisia liikkeitä ei siis olla treenattu, ainoastaan noita mielentiloja. Nyt ollaan jo pikkuhiljaa perusasento vaiheessa. Eli koko tottelevaisuus laitetaan uudelle pohjalle ja korjataan aiemmin sattuneita virheitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti