keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Positiivisia treenifiiliksiä

Eilen treenailtiin taas aksaa. Syytäkin taas on kun ilmottauduttiin meidän seuran PM-joukkueeseen. Eka treeni oli aika leppoisa ilman isompia kommervenkkejä. Lainaan kuvat Hennan blogista:


5 esteelle tein jaakotuksen, jota alan oppia käyttämään ja roni lukee sen kivasti. 2 toistolla 5 esteelle ei tullut juuri mutkaa ja sain silti koiran ohjattua 7 putkeen vaikka väärä pää ammotti edessä. Toinen rata tuottikin vähän harmaita hiuksia:

Eka yrityksillä koira karkasi 3 putken väärään päähän. Nämä laitan vähän possuilun piikkiin, niin selkeästi ohjasin 3 putkeen ja roni meni selän takaa väkisin väärään päähän. No tätä alettiin muuttamaan ja sitten roni tuli ohi 2 esteestä jos millisekuntiakaan liian aikaisin annoin vihjeen putkesta. No saimme tän väännettyä kohdalleen ja seuraava vaikeus tulikin 4 esteellä. Roni ampuu putkesta niin lujaa (putki oli kuvasta poiketen suoraan kohti 5, eli ohi 4 esteestä) että ohihan se tuli 4 esteestä luultavasti huomaamatta koko estettä. Rataa helpotettiin kääntämällä 4 viistoon jolloin koirakin siihen osui. Jokatapauksessa 4 este piti jättää merkkauksen varaan kun 5 esteen valssille oli niin kiire. Tuollaiset linjalla olevat esteet voi merkata, linjan ulkopuolella olevien merkkauksta pitäisi treenata. Loppu osassa ei mitään ihmeempää ollut. Kameroita oli paikalla oikein kaksin kappalein joten pitkästä aikaa on oikein treenikuvia. Kuvat Henna Stenman ja Katri Pintamo-Kenttälä

Tähän kuvaan kiteytyy meidän aksa harrastus, roni on ekstaasissa ja ohjaajalla on hauskaa. Meidän seura on vielä niin paras, tunnelma on rentoa, huumoria kivasti mutta silti keskitytään asiaan. Pienen ja uuden seuran etuja, ei ole mitään sisäpiirejä.


Bradi osallistui taas alo-tokoon, tästä kuvasta näkyy kaikki oleellinen pojan asenteesta kentällä:


Sen verran bradin treenaamisesta, patoaminen sujuu hienosti, aktiivinen perusasento alkaa löytyä ja seuraamiseen lähtöä aletaan herättelemään. Hitaasti hyvä tulee, sanoisin. Bradi puhalsi jo ohi ronista treeneissä. Ronin kanssa ei olla vielä aktiivisessa perusasennossa, passiivisenhan se kyllä osaa. Mutta haluan että koira näyttää perusasennossa ollessaan ylläolevalta. ;) Mutta roni tulee perässä, ihan yhtä varmasti. Ronin etuna on se että sillä on tekniikka kuviot hallussa, kunhan mielentila saadaan oikeaksi niin pääsemme jatkamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti