perjantai 2. elokuuta 2013

Onemind dog, roni 2 vuotta!


Roni täyttää huomenna 2 vuotta. Se on sellainen ukon pikku mussukka, oikea sohvavauva. Se sopeutuu ihan kaikkeen, hermot on rautaa ja on/off nappi löytyy, väliin vaan se jumii off tilaan. No osansa on liian vahvalla ohjaajalla joka remun jäljiltä ei osannut viedä herkkää koiraa oikeaan suuntaan. Mutta se on ihan paras perhekoira. Se ei kyseenalaista edes lapsia. Mirellan maahan käsky toimii paremmin kuin minun.

Ronin kanssa on treenattu hakua, tokoa, agilitya ja paimennusta. Selkeästi ronin vahvimmat lajit on aksa ja paimennus. Niissä se toimii ajatuksen voimalla, onemind dog kuten kaverini sanoi joka ronia kokeili aksassa. Ihan sama kuka ohjaa niin se tekee mitä ajatellaan. Mulla on vain ongelma että viestitän ristiriitaisesti, ehkä mää opin.

Löytyy siitä potkuakin, joidenkin makuun liikaakin. Hakumetsässä on tullut maalimiesten sormille leluun jne. Mutta mun makuun vähän pehmoinen, mutta se ei ole koiran vika. Roni on hieno koira ja rakas, koko perheen lellikki. Ronista leivotaan vielä agivalio, jos mää en siihen pysty niin vaihdetaan ohjaajaa. Ja paimennuksessa lähdetään kisaamaan tavoitteellisesti. Paljon se on mulle opettanut ja paljon se tulee vielä opettamaan.


2 kommenttia:

 1. Hieno Roni <3 Ja onnea synttäripäivänä!

  Tiia ja belgikööri

  VastaaPoista
 2. Hieno Roni ja Jani vain opettelemaan Ronin ohjaamista! ;)
  Paimennus on niin hieno juttu- se on se beeceen omin ja kun se Ronilta löytyy- on se huippua!
  Osaan verrata sitä ominaisuutta Pommini puruihin. Se vain on siellä tai sitä ei ole tai se voidaan jollain tasolla saada tekemään, mutta se palo siihen juttuun puuttuu ja sen palon mukana jää vain tekninen suoritus, joka ei ole SITÄ oikeaa halua.

  Äkkiä se kaksi vuotta on mennyt ja poika alkaa olla MIES! Lapsiperheessä tuollainen koira on se paras.

  PS. hyvä, että olet ottanut nuo ällöt kirjainrobottijutut pois!

  VastaaPoista