perjantai 23. elokuuta 2013

Tuomarit ja niiden toiminta *päivitetty*

Mää olen tehnyt päätöksen etten valkkaa kokeita tai kisoja tuomareiden perusteella. Jos osaamistaso on hyvä, tulos on saatava tuomarilta kuin tuomarilta. Mutta nyt taidan tehdä poikkeuksen. Lauantaisen hypärin tuomari on käyttäytynyt mielestäni ala-arvoisesti kisaajia kohtaan. Ratakin oli haasteellinen ykkösluokan koirille mutta korviini kantautuneet kommentit ovat se syy. Yhden koiran tuomari on käskenyt jatkamaan rataa kun ei ekalla osunut kepeille, vaikka hylly onkin alla niin en näe ykkösluokassa tarpeelliseksi puuttua vielä tälläiseen. Toinen, vielä pahempi. Koira on ohittanut esteen ja sitä uudestaan ottaessa "jatka jo seuraaville esteille, ei toi suoritus tuosta enää paremmaks muutu" on mielestäni sen tason kommentti että jos on noin tehtäväänsä kyllästynyt tuomari niin ei kannattane edes tuomaroimaan lähteä. Vittu. 

5 kommenttia:

 1. Ihan uskomattoman ammattitaidotonta. Melko järkyttävää kuulla, että muillekin kisaajille kuittaili. Ja tämä tuomarihan ekan hyllyn tullessa nakkeli kisaajille niskojaan ja huokaili syvään. Seurailin käytöstä radan laidalta. Kerran nosti kädet ilmaan selvästi eleillään sanoen "ei nämä osaa mitään".

  Ja rataantutustumisessa viittasi melko pahansuovasti mineihin ja medeihin kommentillaan siitä, ettei kukaan ollut kuunnellut hänen neuvojaan...

  VastaaPoista
 2. Oli mun treenikaveri jolle noin huudeltiin, ihan vasta-alkaja kisaajana ja nuori koira. Voin kertoa että itse olisin vastaavassa tilanteessa mennyt niin lukkoon että olisin joko jättänyt radan kesken ja haistattanut tuomarille, tai juossut itkien pois. Tai kaikki kolme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisin minäkin aikanani tehnyt! Ei sieltä kehästä /radalta tarvitse tulla maansa myyneeenä vaan tsempillä, että kyllä me vielä, vaikka nyt...
   Hitto, että harmittaa luettunakin moinen ylimielisyys.
   Ei ole kokeita, jos ei ole kisaajia. Kisaajia tarvitaan, jotta tuomari pääsee arvostelemaan.
   Kisaajat tämän kaiken maksavatkin ja kaikki talkoilijat tietenkin myös.

   Poista
 3. Aivan käsittämätöntä toimintaa...

  VastaaPoista
 4. On kyllä. Kisaaja maksaa siitä, että saa asianmukaisen arvioinnin sen hetken osaamistasostaan. Ratojen kuuluu olla myös tasojen mukaiset, että koirakoilla on mahdollisuus onnistumiseen.

  Tokopuolella oli ollut myös aivan käsittämätön tuomarointi, eli tunarointi. Tuomarina tuomari, jolla ei ole ollenkaan omaa kisakokemusta. Kuulin ihan ällistyttäviä kommentteja. Oikeastaan iavan käsittämättömiä. Huhuh!

  Pk-puolellakin ihmiset äänestävät jaloillaan.
  Saa olla tiukka ja saa ottaa pisteet, jotka kuuluukin ottaa, mutta asiallinen palaute kuuluu ja pitää olla.
  Niin kuin Janikin, niin en ole aiemmin valkkaillut tuomareita, mutta nykyään sen teen.
  Haluan oikean ja asiantuntevan ja kyllä sen palautteen voi antaa positiivisestikin, vaikka olisi mennyt kuinka persiilleen.
  Hyvä, että kirjoitit.

  VastaaPoista