perjantai 20. syyskuuta 2013

Kiertojuttuja.

En ole ennen näihin ottanut osaa mutta mitäpä ei tylsänä perjantai iltana voisi tehdä. :)

Mitkä ovat suurimmat heikkoutesi/parhaimmat puolesi koiran omistajana? 

Heikoin puoleni on yksitotisuus. En osaa ja uskalla heittäytyä tilanteiden mukaan. Muutenkin pitäisi asiat ottaa rennommalla fiiliksellä.

Parhaimmat puolet ovat armoton halu oppia uutta. En tyydy siihen että sujuu hyvin. Täytyy sujua erinomaisesti ja minun täytyy ymmärtää miksi. Olen myös rauhallinen. Urheilutaustani myötä hallitsen hermoni hyvin.

Millaiset ulkoiset piirteet miellyttävät sinua koirassasi eniten? 

Tietty alkukantaisuus. Ulkonäkö on lähellä alkuperäistä, työkoiraksi jalostettua bordercollieta. Lisäksi nuo ovat vain mun mielestä kauniita. Tykkään trikki värityksestä ja bradin sininen silmä on ihan huippu. Remu on ylväs, perinteinen seropi.

Onko sinussa ja koirassasi samanlaisia luonteenpiirteitä? Mitä? 

Ei. Remun kanssa tietty jääräpäisyys ja oman tien kulkeminen.

Millaisia persoonallisia tapoja koirallasi on? 

En tiedä persoonallisia, rotutyypillisiä enemmänkin. Ronin persoonaan kuuluu tuo hyljemäinen matelu ihmisten edessä. Lisäksi se on melkoinen sohvaperuna. Bradi taas tunkee syliin asenteella "minä tulen jos minä haluan". Sohvalla maatessa se saattaa tulla vaikka naaman päälle. Remu on vain jäärä.

Miten vietät koiratonta vapaa-aikaa?

Tätä on aika vähän, lähes kaikkeen liittyy koirat. Moottoripyöräily on yksi ja joskus harvoin pistäydymme vaimon kanssa kylillä.

Onko sinulla jotain koiramaailman mentoria? Kuka?

Aika pitkälti olen itse oppinut. Agilityssä etsitään vielä omaa suuntaa mikä nyt tuntuu olevan löytymässä. Muuten olen etsinyt tietoa netistä ja eri kirjoista. Paljon parjatulla Millanilla on paljon hyviä juttuja, Fennelin kirjat oli ihan huippuja. Hakua koulutan ihan täysin Nietosvaaran opeilla. Paljon on kouluttajia joita haluaisin tavata. Mutta kukaan ei automaattisesti ole saanut arvostustani menestyksestään huolimatta. Nyt minulla on yksi ylitse muiden. Nettikoutsi jonka nimeä en viitsi mainostaa kun en lupaa ole kysynyt. Ajatuksemme osuvat älyttömän hyvin yhteen ja hän on auttanut paljon ronin kanssa etenemisessä. Tästä yhteistyöstä on tulossa hieno ja uudet tavoitteet tulevat kehittymisen myötä.

Miksi kirjoitat koirablogia?

Vanha blogi lähti ihan (treeni)päiväkirja pohjalta. Sittemmin mukaan on tullut aiheita laidasta laitaan. Vahvoine mielipiteineni saatan kirjoittaa väliin vaikka mistä aiheista. Onneksi minulla on myös taito vaihtaa mielipidettä jos joku perustelee minulle asian paremmin.

Mistä koirarodusta unelmoit ollessasi nuorempi (noin 6-8 -vuotias)?

Tämä on helppo. Ehdoton kuningasrotu silloin, ja edelleen on saksanpaimenkoira. Siinä on vain jotain. Olemme neuvotteluissa tulleet tulokseen ettei meille sellaista kuitenkaan tule ennen kuin lapset on isompia. Eilen pääsin leikittämään kivaa 1v narttusakua kentällä ja hitto miten hyvältä se tuntui. Rodun huonosta tilanteesta huolimatta joskus otan vielä riskin ja otan sakun. Vahva luonteisen uros sakun.

Koetko olevasi liian jyrkkä mielipiteissäsi koira-asioiden suhteen? Eksytkö helposti väittelemään asioista? 

Monesti. :) Mielipiteet on jyrkät ja väittelyt syntyy helposti. Joskus voisin olla ihan hiljaa ja pitää mielipiteet omana tietona. Mutta kun väittelen, harvoin olen väärässä, omasta mielestä. Tykkään väitellä ihmisten kanssa, niistä oppii aina jotain uutta.

Mitkä ovat tämänhetkisiä lyhyen tähtäimen tavoitteitasi koirasi kanssa?

Löytää ronin kanssa yhteinen sävel. Agilityssa uuden ohjaustyylin opettelu. Bradin kanssa pikkuhiljaa aletaan treenaamaan, pohjatyöt on mielestäni onnistuneet hyvin.

Millaisessa tilanteessa näet itsesi ja koirasi kolmen vuoden kuluttua?

Korkealla. Tavoitteet on niin ylhäällä etten ääneen viitsi sanoa. Mutta uskon että onnistun niissä. Toivottavasti tiedän ja osaan paljon enemmän koirien koulutuksesta. Varsinkin henkinen puoli kiinnostaa. Se miten koirien viettejä hallitaan ja saadaan suoritukset vietyä läpi oikeissa mielentiloissa. Tulostavoitteet on toissijaisia, ensisijaisia on se että koirat toimii haluamallani tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti