tiistai 26. syyskuuta 2017

Ilonan leikkikoulu vol.2, biatch on heräämässä

Oikeastaan se on vol.3 mutta ihan eka ja toka oli yhdistettynä edelliseen päivitykseen.

Kolmannet leikkitreenit ilonan kanssa. Koiran halu tulla leluun kasvanut potenssissa, se myöskin puree siihen paremmin ja vähän kestää taistelua, lelun saadessaan ravistaa kyllä ja lähtisi mielellään yksin kaartamaan. Kevyeen kosketukseen reagoi näpäyttämällä hampailla käteen ja lopuksi sain sen tarttumaan kiinni leluun ja käsi leuan alla rauhoittumaan istumaan ja josta hetken päästä irroitus ja lopetus.

Tuollainen tilannepäivitys lähti koutsille. Avaanpa tätä vähän. Eli koira saalisti lelua huomattavasti halukkaammin, nyt sillä oli halu purra siihen. Kesti parin sekunnin vastustuksen minun puolelta, ei hihkumista eikä repimistä vaan pidän 2-3s lelusta kiinni ennen kuin koira voittaa sen. Voittaessaan lelun ravistaa sitä = purkaa painetta ja lähtisi kaartamaan eli tekemään "kunniakierrosta" lelu suussa.

Tämä on estetty sisätreenissä rajaamalla pieni alue josta ei pääse ja ulkotreenissä tämä estetään pitämällä koira kiinni. En halua että koira oppii purkamaan syntyvän paineen yksin vaan se paras paikka on minun lähellä. Lopussa koiran saalistaessa lelua kokeilin miten reagoi kevyeen tönäisyyn kädellä ja sehän reagoi siihen näykkäämällä käsivarteen, periaatteessa odotetunlaisesti tälle koiralle mutta yllättävän nopeasti ja se toisti sen muutaman kerran. Tykkään tässä vaiheessa tuollaisesta kurittomuudesta, kertoo että se on kuitenkin leikkiessään suht vapautunut. Lopetus siten että sain sen puremaan leluun täydellä suulla ja rauhallisesti, tällöin käsi leuan alle ja kevyesti löysätä paine lelusta jolloin koira pääsee kanavoimaan paineensa leluun ja rauhoittuu. Tämä treeni loppui tähän. Edelleen siis vahvistan kehulla jokaisen lelun viennin minulta sekä lelun kantamista sen jälkeen. Sen täytyy olla ylpeä saavutuksestaan. 

Ihmettelen nyt että mitähän olen ilonan kanssa pelännyt kun tämä reagoi kuin ajatukseni tähän leikkiin. Sitä ei ole paineistettu vielä niin se tekee samaa kuin roni mutta nopeammassa tahdissa. Tätä tahtia saan sen aukeamaan treenivalmiiksi melko nopeasti. Näin terävä koira on saatava koukuttumaan leluun jotta täysipainoinen koulutus onnistuu ympärisstön häiritsemättä. 

Mutta ai että mun syrän pakahtuu, mun ilkeä pikku biatch on heräämässä. Tai siis, mä ehkä viimein sen uskallan sieltä herättää. 

2 kommenttia:

  1. Jani, onko sulla mitään videoita siitä, mitä ootte tehneet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä vaiheessa. Koitan päivänvalolla kuvata, nämä treenit on tehty hämärissä olosuhteissa :)

      Poista