perjantai 24. elokuuta 2012

Hakuja

Ihan pakko päästä hehkuttamaan. Kävimme tänään uuden porukan hakutreeneissä. Mukavan tuntoista porukkaa ja kivasti meni. Uutena tieten pääsee lähes kaikille maalimieheksi ja siellä huomaakin että jotkin koirat yllättyy miehestä piilossa. No ei niistä sen enempää vaan mun pätevästä hakukoirasta. En laittanut kuin kaksi maalia, johtuen isosta porukasta ja pitkästä illasta, tosin lelujakin pitäisi ostaa lisää. Sijoitin maalit molempiin etukulmiin. Käsittääkseni nämä ovat sellainen heikkolenkki monelle koiralle joten tulen varmasti näitä vahvistamaan. No ne kaksi maalimiestä nousivat kahdella pistolla. On se vaan, hienot pistot takarajalle saakka. Nyt on sellainen voittaja olo, jotain olemme tehneet oikein. Vielä kun saisimme tottikseen ja esineisiin potkua...

Tuossakin porukassa käytettiin yleisesti apuja, joko ääntä tai "haamuja" tai "pakenevia". Ronille ei ole ikinä käytetty yhtään apua. Se on silloin pentuna viety suoraan hajuvanalle. Seuraa poika hajua, sieltä löytyy aarre. Nyt meillä alkaa naksahtamaan palikat kohdilleen. Ja olen tyytyväinen että olen pitänyt pääni tuulireagoinnin kanssa, se varmasti vielä maksaa itsensä takaisin jonkun hakuradan viimeisellä 100 metrillä. Avuilla opetetut palaa ensiksi opittuun, eli näkö tai kuulo. Olisihan tähän tilanteeseen päästy nopeammin avuilla, mutta nyt olemme samalla viivalla, koira irtoaa suoraan takarajalle.

Tilasin netistä hakurullan ja näyttöliinan, lähdemme pitkän jahkailun jälkeen kokeilemaan ruotsalaista mallia. Tosin ensin pitää aloittaa irtorullilla, nyt on sen aika että ilmaisu pitäisi saada mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti