tiistai 21. elokuuta 2012

Metsätreenejä

Metsätreenit ovat sujuneet kiitettävästi viime aikoina. Maanantaina oli haut. Sijoitin 2 maalimiestä n. 40m, tuuli kävi sivusta joten keskilinjalle ei hajuja tullut. Lähetin ronit hieman maalin yläpuolelta jotta saisi stten metsässä hajun maalista. Koira lähti lähetyksestä todella hyvin, eteni suoraan, löysi hajun, tarkensi ja maali. Hienot leikit, hyvä palkka eikä jälkeäkään nöyristelystä. Seuraavalle maalimiehelle lähetin samoin, koira meni hajusta ohi ja eteni varmaan 60 metriin josta bongasi ensimmäisen maalimiehen jäljen jolloin kutsuin takaisin. Siirsin hieman lähetyspaikkaa, lähes suoraan maalin kohdalle, lähetys ja edelleen eteni hyvällä motivaatiolla huolimatta tyhjästä välissä. Tällä kertaa osui hajulle ja painui maalille. Erittäin tyytyväinen olin tähän ja päätimme onnistuneeseen suoritukseen.

Remunkin päästin hakumetsään ja pitkä tauko hausta ilmenikin erittäin itsenäisenä työskentelynä. Ensimmäisen maalin se haki sadasta metristä, toisen maalin ehkä 200 metristä. Hyvät ilmaisut ja hyvä etsintä, huolimatta ohjaajasta. Olisin voinut jäädä autoon istumaan.

Tänään kävimme esineruudussa. Tällä kertaa siinä oli taas vähän ongelmaa, muut hajut tahtoivat viedä. Tietenkään emme ole edes niin paljon ottaneet ruutua että koira siitä olisi täysin perillä. 3 esineen jälkeen lopetin, oli niin takkuista että parempi jättää kohtalaiseen suoritukseen. Tahtoo vissiin mennä tuo ihmisten ja esineiden haku sekaisin. Loppuun otimme vielä yhden piston. Sijoitin taas maalin n. 40 metriin ja ohjeistin ihan extra mahti palkasta. Nyt löytyi asenne taas ja maali löytyi pienen työstämisen jälkeen. Päälle kunnon leikit ja hyvällä vireellä autoon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti