keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Agia ja tottista

Tänään oli "vapaat" treenit, kouluttaja ei päässyt paikalle joten suunnittelin treenaavani parin viime viikon hankalia paikkoja. No paikan päällä selvisi että kahdesta ryhmästä on ainoastaan 3 paikalla ja kaksi kenttää käytössä. Rakensimme pari ohjauskuviota toiselle kentälle. Kävin lämmittelyksi ensin tyhjällä puolella tottistelemassa.

Nyt kun vire on löytynyt, ajattelin vähän testata. Olin vasta katsellut BH-kaaviota netistä ja ajattelin kokeilla sitä. Pikkuisen oli ylivirettä, itse seuraaminen meni ihan hyvin mutta täyskäännöksissä ja vasemmalle käännöksissä oli liikaa intoa ja ne menivät hyppimiseksi ja ylipyörimiseksi. Juoksuosuudessa pysyi hyvin rinnalla vaikka vähän kauas meni. 2 kertaa tiputti kontaktin hetkeksi mutta eiköhän tuo olisi BH:n kelvannut. Tottikseksi se oli liian hajalla, nyt pitää paketti saada kasaan. Henkilöryhmää nyt ei ollut, mutta sitä treenataan erikseen. Nyt taas palataan pikkutreeneihin ja palautetaan yli-innokas pikkubortsu takaisin ruotuun, eli pakataan taas tekniikka kohdalleen.

Paikkamakuussa on ollut ongelma. Paikallaan pysyminen oli kuukausi sitten minuutin luokkaa, viikko sitten 15s. Eli huonontunut koko ajan. Olen tullut siihen tulokseen että koira tietää mitä halutaan, liike on vaan niin tylsä että se kokeilee pääsisikö luistamaan. Taas nousi ylös 15s kohdalla, kielsin ja palautin jämäkästi takaisin. Meni perille ja pysyi sen jälkeen sen minuutin. Teimme myöhemmin agilityn lomassa myös paikkamakuuta ja toimi. Tää on niin ovela tapaus, muka niin pientä ja pehmeää mutta kyllä se väliin tarvii vähän palautusta.

No sitten agility radalle. Rakensin samanlaisen putken ja kolmen esteen rivin kuin parilla viime kerralla on ollut. Otimme alkuun välistä vetoja ja sehän sujui yllättävän hyvin. Virheet tulivat taas minun ajoituksista ja ohjaavan käden virheistä, mutta saimme monta ehyttä suoritusta. Tauolla katselin kun toinen koirakko teki samaa mutta meni vielä takaisin serpentiiniä?, eli ei välistä vetoja. Aloimme hinkkaamaan tätä samaa, pätkittäin edistyimme ja sain kuin sainkin loppuun hyvin sujuvia, ehyitä suorituksia.

Mahtavaa treenata kun joka kerta näkee edistymistä, itsessä sekä koirassa. Ronilta loppui virta, minä olisin vielä voinut toistoja tehdä. No, sain hyvin varmuutta omaan ohjaamiseen. Kokeilin vähän myös erilaista tyyliä välistä vetoihin, se ei vain tuntunut omalta. Tottiksessa suunta on juuri se mitä olen toivonut, virettä on tullut lisää ja se myös kestää. Nyt virettä on taas niin paljon että panostamme tekniikkaan taas seuraavaksi ja tasoitamme toiminnan että paketti pysyy kasassa. Edistyminen on niin nopeaa ollut viime aikoina, että ensimmäinen koe alkaa siintämään jo mielessä. Ja myös se BH, jos se saataisiin alta pois alkukesästä niin hyvä olisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti