maanantai 10. joulukuuta 2012

Huhhahhei messarit

Olen yrittänyt pysyä tuon messarihupatuksen ulkopuolella. Mua ei vaan voisi vähempää kiinnostaa koko näyttelytouhu. Vinkin perusteella eksyin rotuyhdistyksen foorumille. Eikä ajatukseni ainakaan touhusta muuttunut. Yksi koira oli jätetty arvostelematta kun sillä oli ollut 10cm liian lyhyt häntä. Sanoisin että WTF!?
Voisko joku sanoa minkä pituinen häntä ronilla kuuluu olla että saan tarkistaa sen?

Sitten oli juttua rähisevistä bortsuista. Tarkemmin kun ajattelen, olen minäkin sellaisiin törmännyt. Eikä sen kuuluisi olla rodunomaista. Kyllähän ronikin saattaa oudolle urokselle kukkoilla, eikä sellainen pieni mitään ennenkuulumatonta ole. Mutta ei ne kuuluisi mitään tappelunhaluisia olla, niitä pitäisi sopia useita samaan laumaan.


Siinä reilun vuoden ikäiset veljekset kukkoilevat, ei mitään vakavaa.

Noo, me ollaan treenattu. Perjantaina oli tokot, messarihupatuksen vuoksi olin ainut paikalla. No onneksi pari koirakkoa oli vähän häiriöksi naapurikentällä, muta ahdasta ei ollut taaskaan. Tehtiin paikkamakuuta, onnistui hyvin. Viime kerran pieni näpäytys toimi eikä enää kokeillut sieltä ylös tulla, mutta ei ollut kyllä mitenkään vastenmielistäkään. Harjoittelin myös viereen palaamista joka sekin sujui hyvin. Pieniä pätkiä seuraamista, paikka on siirtynyt eteen, mutten ole siitä huolissani kun vire on hyvä. Käännöksiä otettiin molempiin suuntiin. Kaikennäköistä pientä siis. Tiedän että vire kestää jo kaavion, jatketaan pikkutreenejä taas. Siinä loppuun harjoiteltiin vielä keinua. Jännähän se on mutta sitkeästi se roni siitä tulee. Toistoilla varmuutta niin hyvä tulee.

Tänään otettiin vähän esineruudun tyylistä. Palloja etsittiin nilkkalumista. Hyvin sain vireen nousemaan siihenkin vaikka sunnuntailenkillä olimme. Keväällä saadaan Ouluun pätevä kouluttaja. Mielenkiintoista tulee varmasti olemaan. Täällä kun ei kukaan järjestä ikinä mitään, niin itse pitää kouluttajat tänne kutsua. Tottista. tokoa ja hakua, siinä viikonlopun ohjelma. Koirakkoja sopivasti että ehdimme varmasti paneutua kunnolla jokaiseen koirakkoon.

3 kommenttia:

 1. Pakko todeta se, ettei bordercollien välttämättä tarvitse kuin vain sietää toisia koiria. Ne toki voivat työskennellä useamman koiranryhmässä, mutta harvemmin kuitenkaan rinnatusten, vaan pääosin koirat eri puolilla paimennettavaa laumaa. Eli en valitettavasti ole ihan samaa mieltä sinun kanssasi siitä, saako bordercollie rähistä muille vaiko ei. Vaikkakin kaikki _turha_ rähinä ihan miltä tahansa rodulta on epätoivottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäisessä jutussa oli kyse toisten kimppuun hyökkivistä koirista. Eli siis tappelun haluisista. Olen nähnyt sellaisia jotka saattavat kesken agilityradan karata vuoroaan odottavan kimppuun, ihan suoraan.

   Poista
 2. Niin no se on tosiaan turha hyökkäys. Ei selkeästi aggressiiviset tietenkään ole hyväksyttäviä. Pakko se toinen on sietää.

  VastaaPoista