tiistai 28. tammikuuta 2014

On virettä ja on virettä.

Ronin kanssa olen uuden ongelman äärellä. Eilisissä treeneissä oli aika kova häiriö ja roni väistää nykyisin hyvin aktiiviseksi, eli häiriö nostaa virettä. Vireennousu saa taas aikaan sen ettei meidän osaaminen kestä niin korkeaa mielentilaa. Eli siis seuruussa vire nousee niin korkealle että paikka valuu eteen ja alkaa painaminen. Tähänhän olisi lääkkeeksi vireen hallinta alempana, mutta siihen en halua ryhtyä. Kun kerta tavoitteena on seuraaminen korkeassa mielentilassa. Eli nyt pitää opettaa roni seuraamaan uudessa, paremmassa mielentilassa. Eli videolla jonka täälläkin julkistin, roni ei ollut vielä siinä mielentilassa missä haluan sen olevan.

Lääkkeet tähän on vielä vähän vaiheessa, tätä pitää koutsin kanssa avata. Roni ottaisi oikean paikan kyllä kevyellä kuormituksellakin, mutta siinä palataan siihen että se laskee samalla sen virettä. Eli käytännössä kai paikan vahvistaminen siirtämällä palkan suuntaa taakse ja vasemmalle. Tietty jos ei olisi tälläinen "vielä vähän lisää, vielä jotain enemmän" tyyppi niin voisi päästä helpommalla. Kyllä tuosta pikkusäädöllä saisi kokeeseen 10 seuraamisen, mutta mun omasta mielestä se olisi ehkä 8 1/2-9. Eli jos tavoite olisi vain saada kokeesta tulos, voisin keskittyä pikkuhiljaa muuhun. Mutta nyt alan hiomaan sitä timanttia.

Seuraamisen lisäksi nyt hiotaan maahanmenoa ärsykekontrolliin, eteentuloa vahvistetaan ja noutoa jatketaan kahden kapulan leikillä. Noudossa on parannusta paljon entiseen, kapulaan tarttuminen on varmempaa ja pelkkä kapulan näkeminen nostaa viettiä

Bradi, tuo pieni mutta pippurinen pirulainen. Myönnän että mulla on hetkittäin vaikeuksia saada hallittua tuota hektistä työmyyrää. Sen leikkiin on tullut voimaa, se taistelee puhtaammin ja puree leluun varmasti. Eli olen vissiin saanut poistettua kuormaa sen leikistä. Irroittaminen vähän tökkii korkeassa vietissä, mutta muuten peruspalikat alkaa olla aika hyvin kasassa. Ja se tosiaan leikkii koko kropallaan, voimaa siinä on yllättävän paljon noin pieneksi rääpäleeksi. Sen kanssa ei tarvitse kummoisia näyttelijän lahjoja että sen saa luulemaan olevansa vahva.

Bradin kanssa istuminen alkaa olla vahva, maahanmenoa tehdään senkin kanssa ärsykekontrolliin. Noiden lisäksi jatketaan ihan perus patoamista, perusasennon aktiivisuutta ja edelleen seuraamisen alkeita. Noutokapuloita on bradinkin kanssa nakeltu ja sille oikea ote ja nopea palautus tulee luonnostaan. Mutta kahden kapulan leikki ei tahdo luonnistua kun ei se luovu edellisestä kapulasta vaan yrittää ottaa molemmat yhtäaikaa suuhunsa.

No molemmat koirat edistyy, ja ennenkaikkea ohjaaja edistyy eikä tee enää niin paljoa kaikkea tyhmää eikä ylimääräistä. Suunta on oikea, sen näkee koirista ja niiden motivaatiosta ja ohjaajan motivaatiosta.

4 kommenttia:

 1. Morjes, mitä se sun rääpäle muuten painaa? Ja mitä Romppa painaa? Tito on hyvässä kunnossa 22 kg ja nyt vähän huonommassa 21 kg. Ei niin paljon lihasta mun mielestä. Mutta toi Totti 6 kk on vaivattomat 18 kg...

  VastaaPoista
 2. Viimeisimmän puntaroinnin perusteella syksyllä roni 20kg ja bradi 16kg. En usko sen hirveesti muuttuneen.

  VastaaPoista
 3. Meillä parani seuraamisen paikka sattumalta kun aloin palkata hyviä pysäyksiä seuruussa. Koira kait totesi että saa nopeammin palkan suuhun kun ei edistä. Ihme juttu, mutta näin meillä.

  VastaaPoista
 4. palkatessa hyviä pysäytyksiä seuruussa..vahvistetaan oikeaa paikkaa:)..
  eli palkka tulee vasta kun koira on oikeassa paikassa..kun vahvistetaan pysäytyksessä..
  summasummarum , koiralle tulee kannattavaksi "ajaa" ohjaajaa pysähtymään hakeutamalla paikkaan jossa se on kun pysähdytään ja vahvistetaan. Koiralle syntyy oivallus että korjaa paikkaansa lähemmäksi sitä missä tapahtuu pysähtyminen:)
  ei ne tyhmiä ole:)..
  Seuraaminenhan on itseasiassa sitä että koiraa hakee perusasentoa ohjaajan viereen:).. aktiivsesti..

  VastaaPoista