tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ajatuksia ja ajattelua.

Olen ajatellut asiaa jo aiemmin ja nyt toinenkin heitti ajatuksen ilmoille, onko ronista hakukoiraksi? Koira tekee mielellään töitä tuttujen kanssa mutta paineistuu herkästi outojen kanssa. Aloin ajattelemaan sitä minkälainen hakukoiran pitää olla. Jos ajatellaan pk-hakua ja siinä 3 luokkaa. Koiralla pitää olla hirveä halu löytää se ihminen, säästä ja päivästä huolimatta. Koiran pitää olla itsevarma, motivoitunut ja taistelutahtoinen. 20 minuuttia 300m radalla räntäsateessa tai varsinkin helteellä kysyy luonnetta. Roni on vieraita kohtaan niin mielistelevä ja hakee ennemmin hyväksyntää kuin muuta palkkaa. Motivaation rakentaminen näin ei oikein onnistu. Jospa laittaisinkin haun ainakin tauolle, odottaisin että koira kasvaa henkisesti. Roni on ollut muutenkin ehkä vähän hitaasti kehittyvä.

Onhan meillä vaihtoehtoisia lajeja, tottista voimme rakentaa. Jäljellä tuo on aivan peto, mitä lyhkäsiä olen tehnyt. Se käy jäljen tarkkaan joka askeleelta läpi. Tokoa tietysti, minua ei vaan se pilkunviilaminen vieläkään niin innosta. Agility myös, molemmat olemme siitä innostuneet mutta kokemattomuuteni rajoittaa sitä huomattavasti. Mutta uutena mietin viestiä. Marjo on siitä jo aiemmin puhunut mutten ole siihen oikeen syttynyt. Mutta roni kun tykkää juosta ja viestiä voi harrastaa vain tuttujen kesken, voisi olla kuningaslaji. Tätä pitää lähteä heti huomenna kokeilemaan.

Remulle meni tänään viimeinen piikki, ja on tuntunut auttavan. Eilisen hakutreenin jälkeenkään ei lääkettä tarvinnut ja tänään on ollut hyvin virkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti