tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kopioitu vuodatuksen blogista.


Ääh, vaikeaa.

19.03.2012 - 21:57
Mää en tiedä nyt miten jatkamme ronin kanssa. Se on sellainen outolintu etten ota siitä selvää. Sitä kiinnostaa hirveänä vieraat ihmiset mutta se ei ala mielellään leikkimään niiden kanssa. Tänään oltiin hakuporukan kanssa kiimingin kunnan varikolla. Ronille otettiin ihan vain leikkiä. Aluksi yksi leikitti sitä mutta se paineistui selvästi turhan innokkaasta leikkijästä. Siirryimme siitä ihan leikkirinkiin ja johan alkoi onnistua. Repimisleikit vieraan kanssa painostavat mutta sellaiset saalis/heittoleikit onnistuvat. Jatkamme nyt ihan leikkirinki linjalla, ei yhtään mitään muuta tuolla treeneissä. Tämän kun muistan, ei mitään muuta.

Remu on tasaisen varma suorittaja. Annoin maaleille vapaat kädet, mahdollisimman vaikeat piilot. Yksi sellainen haastavampi tapaus oli. Peräkärryn päälle rakennettu 4 wc:n yhdistelmä. Remu alkoi hyvin haukkumaan maalin, mutta kun olin n. 20m päässä se lopetti ja alkoi tarkentamaan uudestaan. Aloitti haukun samalla ovella mutta haukkui vain muutaman kerran, kiersi taas kopin ja nyt haukkui loppuun asti. Eipä ole ennen tuollaista tehnyt, mutta ehkä oppii olemaan varma ennenkuin ilmaisee. Vauhtia riitti ja koira kiersi alueen hyvin, minä kävelin vain mukana. Hallintakin toimi vaikka ajattelin sen kokeilevan viime viikkoisen sähläyksen jälkeen.

Muuten ronin kanssa auennut lukko on selvästi vapauttanut koiraa ja yhteistyömme toimii taas askelta paremmin. Olemme hylänneet namit muualla kuin kotona ja opettelemme hallitsemaan virettä lelupalkalla. Kohtuullisesti roni onkin oppinut hillitsemään itseään ja minä olen oppinut ajoittamaan palkkausta siihen hetkeen kun koira on oikeassa mielentilassa. Roni kyllä tarjoilee kaiken näköisiä kiemuroita ja hyppimistä perusasentoon siirtymisessä kuin seuraamisessakin. Eteentulo on erittäin onnistunut jo nykyisin ja luovutustakin olemme vähän harjoitelleet. Kapula pitäisi muistaa ottaa mukaan treeneihin eikä jatkaa lelulla kovin pitkään.

Olen erittäin tyytyväinen viimeiseen viikkoon, tuntuu että olemme nyt oikealla linjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti