lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kokeita.

Tänään kävin katsomassa toko kokeita. Ehdin nähdä muutaman EVL koiran, sitten VOI ja ALO kokonaan. Mitään hirveitä ahaa elämyksiä ei sieltä tullut, ajatuksia heräsi kyllä. Päällimmäisenä jäi mieleen erittäin rento tunnelma sekä ohjaajien hyvä huumorintaju. Ohjaajia nauratti jos nyt ei ihan paras päivä ollut, koira saattoi kävellä vastaan täyskäännöksen jälkeen, seuraamispaikasta puhutaan metreistä eikä senteistä jne. Yhtään murjottajaa tai koirallensa tiuskiaa ei näkynyt. Mietin vaan siinä kylmissäni, että mikä ihme hulluus saa viettämään lauantaipäivänsä siellä seisomassa ja katselemassa muiden suorituksia?

Ihmetystä aiheutti pari asiaa. Ensimmäisenä ihmettelin herkkujen tai lelun mukana oloa kehässä. Käsittääkseni se on kiellettyä mutta täysin avoimesti koira palkattiin heti kehästä päästyään. Taskussa oli kissanruokaa purkissa tai sitten se patukka lensi.Toisekseen ihmettelin huomattavaa apujen käyttöä ja niiden huomioimattomuutta arvostelussa. En tietenkään kuullut tuomarin kommentteja mutta mielestäni liikkeestä seisominen ei voi olla 10pst arvoinen jos ohjaajan kävely hidastuu selkeästi käskyn antamisen hetkellä. Ihmisethän siellä arvostelee ja inhimillisiä virheitä sattuu. Muutenkin arvostelun ristiriitaisuus pisti silmään. Koira joka seuraa 3m säteellä ohjaajastaan nenä maassa, saa paremmat pisteet kuin muuten täydellinen koira mutta tarvitsi kaksoiskäskyn. No, elämä on. Kumpainenkaan ei saanut ykköstulosta, että sikseen ei isompaa vahinkoa syntynyt. Taso oli kirjavaa eikä mitään säväyttävää näkynyt, pari hyvää kyllä oli, parhaat koirat jäi kyllä näkemättä. Yleisenä huomiona jäi muuten mieleen myös koirien matala vire taso, se varmaan aiheutti tämän tasapaksun tunteen sekä koirien yleistä "haahuilua".

Mutta mukava oli käydä ja laski kyllä vähän rimaa milloin itse sinne kehään, uskaltaa. Helppohan se on sieltä laidalta arvostella. Ja onnea Anniinalle ja Ellille AVO1 tuloksesta!

Ja on muuten tulossa reilunkokoinen tuosta ronista, kotimittauksella tällä hetkellä 56cm ja 18,5kg.

5 kommenttia:

 1. Oliko tuomarina Allan Aula? Se voi selittää aika paljon.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allan oli aamusta ja joku nainen iltäpäivästä. En nähnyt kuin pari Allanin arvostelua.

   Poista
 2. Menepä katsomaan Päivi Lammisen arvostelu, niin pistetään pilkkua pienemmäksi. ;)
  Toki aloluokassa pitääkin ola armeliaampi, mutta ihan huuhaa-pisteitä ei ole kiva ottaa, eikä saada.
  Aula oli varmankin aloluokassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aula arvosteli avon ja evlin. En muista naisen nimeä.

   Poista
  2. Se oli Päivi Lamminen, eikä vaikuttanut mitenkään erityistiukalta. :D

   Poista