tiistai 7. toukokuuta 2013

Agikenraalit ja kesäturkki

Kävimme aloittamassa kesäkausi rytinällä omalla kentällä. Olenhan mää keppejä käynyt tekemässä mutta nyt kävimme porukalla rataa tekemässä. Tiia oli suunnitellut tuollaisen radan. Rata toimi hyvänä kenraalina lauantaita ajatellen.


Eka kierros. Katsoin että 3 hyppy on linjasta niin paljon sivussa että pakko saatella koira sille ja vain toivoa että irtoaa sitten putkeen hyvin ja senhän se teki. Tässä vaiheessa alkoi omat ongelmat. Saattelin koiran liian pitkälle 5 putkelle irtoamisesta huolimatta jolloin olin myöhässä renkaalla enkä ehtinyt suunnittelemaani valssiin siinä välissä. No nopeasti improvisoin ja menin takaaleikkauksella 6-7 välin. Roni irtosi hyvin kepeille ja teki ne hyvin. 9 hypylle en taas muistanut jarruttaa ja kaarroksesta A:lle tuli todella laaja mutta kääntyi se kuitenkin, persjättö A:n kontaktilla ja sain vaihdettua puolta. Sitten taisikin olla 14 putken väärässä päässä, ensin toki unohdin taas jarrutella renkaalle. Keinulla otti elämänsä ekan lentokoinun, ei erota edelleenkään puomia ja keinua toisistaan. Taisin tosin unohtaa sanoa mitään käskyä ja ohjata vain hiljaa keinulle. Eli eka kierroksen ainut iso virhe taisi olla tuo putki.

Mutta sitten aloimme säätämään. 9 esteelle jaakotus, joilloin roni kääntyi todella hyvin siitä. Tarkempi ohjaus 14 putkeen vastakkaisella kädellä. Yhden kerran iski renkaan päreiksi ja kerran tuli välistä. Kerran jätti pujottelematta vikan välin kepeiltä, vaikka niillekin tuli useita toistoja. Hieno koira, me aletaan olla kisavalmiita. Vauhtiakin koiralla on jo reilusti. Seuralle pitää saada putkiin paremmat painot, ei nimittäin enää pysy paikoillaan ronilla. Puomille tulee vielä varovasti, mikä on ihan hyvä, en halua että se rikkoo itsensä siinä. Keinulle palasi kunnioitus, eli vähän hidas se on mutta menee kuitenkin. Kontaktit pitää ja kepit onnistuu, eli lauantaina pitäisi ohjaajan vain olla kartalla.

Roni ja Minttu sai tänään kesäturkit. Pari kuvaa loppuun, agikuvat ottanut Sonja Oikarainen
4 kommenttia:

 1. Onko ollut oikea parturi asialla nyt? Hienolle näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amatööri parturi, onhan se vähän fiksumpi nyt. Mutta oisin määkin jo nyt kyennyt tuollaiseen toisella kerralla. :)

   Poista
 2. Siinä sun ekassa ja tässä on aika pitkä välikkö! Monta treeniä olisi vaadittu, mutta sovitaan, että olisi! Ei tule sulle paha mieli!
  Onnea tulevaan kisaan!

  VastaaPoista
 3. Ai, niin. Unohtui. Hyvä, että olet ottanut tuon kamalan kirjoitusvarmennuksen pois!
  Meneehän se näinkin hyväksyntään ja se kammotushirviö on historiaa. Sitä sai aina naputella uutta ja uutta ja uutta ja ....silti meni aina väärin.

  VastaaPoista