lauantai 18. toukokuuta 2013

Hanna Haatajan agilitykoulutus part. 1


Tuollaista rataa teimme tänään. Lämmintä varjossa makiat +25, ei siis mun keli. Meidän aamuvuoro oli 10-11 eikä aamut ole muutenkaan mun vahvinta aikaa. No menin tekemääs startin 2-3 esteiden väliin ja roni kekkas että renkaastahan tullaan ohi. No prkl, tämän vuoksihan me koulutukseen tullaan. Tuhlattiin hyvää treeniaikaa yhteen esteeseen. Tää on just tätä ronin kanssa, se joku päivä vaan "unohtaa" jonkun asian minkä se jo osaa. Ensimmäinen säätöpaikka tuli sitten jo 5-6 esteelle. Se pirhanan jarru ja vastakkainen käsi, miten se voi mulle olla niin hankalaa. No muutama toisto tuohon kohtaan ja alkoi sujua. No sittenhän se ampui pituudelta pussiin kun ohjaaja unohti JARRUTTAA. Tätäkin jauhettiin muutama toisto ennenkuin se minulta onnistui. Seuraavaksi ampuikin sitten pussista väärään päähän putkea. No siihen auttoi puolen vaihto pussilla. Taidettiin päästä kerran muurille asti mutta tuo 14-15-16 ei ollut mitenkään hallittua, selvitettiin kuitenkin. Heittelin koiran takaaleikkauksilla esteille. Koiralla oli virtaa, ohjaajalla ei niinkään. Ajoitukset hukassa, sijoittumiset hukassa ja jatkuvasti myöhässä. Huh huh. Muistin taas että pitää vatia ne kunnon stopit kontakteille, ne kun on tupannut lyhenemään johonkin sekunnin kymmenysosaan.

Toinen kierros oli klo 14-15. Tunteja tuli siinä itseään grillattua paahteessa kun ei malttanut varjoonkaan mennä. Piti analysoida toisten suorituksia sekä kuvata. Jatkoimme samaa rataa. Aloitin siitä mihin jäimme. Eli 10 putkelta eteenpäin. 11-12 pikkusäätöä. Kepeille lähetin ihan putkelta, en vienyt yhtään lähemmäksi ja mun kärsi vielä vedättää 14 esteelle ja pujotteli hyvin. 15 kierrätin tällä kertaa takaisin päin ja se olikin paljon hallitumpi, ei ehkä nopeampi. Keinu ok, väliin tuli kontaktilta ennen lupaa pois. Suoran päähän meni väärään päähän putkea. Tämä korjattiin sillä että tein persjätön keinulla että pääsin toiselle puolelle pituutta. 22 putkelle piti kiilata aika paljon mutta pienellä säädöllä onnistui. Loppu menikin hyvin. Otettiin vielä loppuun täysi rata. Pientä ohjelmaa siinä edelleen oli mutta kohtalaisesti meni silti. Lähtösuorakin onnistui hyvin kun marssin suoraan 3 esteen taakse.

Vähän oli turhaa säätöä ihan ohjaajan takia. Pelotti miten roni jaksaa iltapäivästä. Hirveä helle, päivä autossa jne. Mutta se oli ihan super, virtaa riitti vaikka iltapäivällä meinasikin karata vesikupille keskenkaiken. Loppupalkaksi päästin sen kuraojaan uimaan. Muut käytti päivä tauolla sivistyneesti meressä. Mää käytin molempien ratojen jälkeen ojassa. :) Toisen radan jälkeen roni jäi ojaan makaamaan, ilmeestä näki että oli ihanaa. Koutsi kehui koiraa hyväksi ja virtavaksi kaveriksi. Ohjaaja ei saanut palautetta mutta tiedän sen itsekin. Sen verran haahuilin kentällä. Nollia kuulemma alkaa tulemaan, on meno sellaista. Joo, huomenna jatketaan. Ennuste ei lupaa kuin +23 lämmintä. Pitää mennä toiselle puolelle kenttää että saa tasaisesti tulipunaiseksi ihon. Huomenna ehkä lisää, jos jaksaa eikä ole paistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti