keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Agiliitoo ja kaikenmoista

Meidän nykyinen leikkityyli tuottaa tulosta. Ronilla alkaa olla röyhkeyttä, tahtoa ja halua leluun ja minun kanssa leikkimiseen. Olimme tänään treenaamassa agilityä. Aiheena oli käteen kiinnittyminen. Koira lähetettiin putkeen ja harjoiteltiin käteen tuloa, oikealle ja vasemmalle. Ensimmäinen meni harakoille, näki minkä vuoksi tätä harjoiteltiin. Uusi lähetys ja nyt tuli leluun ja kyllä tulikin voimalla. En ollut osannut varautua ja pääsi yllättämään, onneksi älysin päästää irti. Seuraavan kerran osasin jo varautua ja kopitin kunnolla, silti ihailin sitä voimaa ja nopeutta. Ei mun pikku roni tule noin, remu tulee ja siihen osaa varautua. Mutta mutta, kiinnittyminen parani treenin myötä, lisää silti kaivataan. Mutta nyt lähdetään rakentamaan suoritusta järjestelmällisesti, nyt loppui höntsäily. Sain palautetta omasta liikkumisesta, vaikka on helppoja ratoja, treenataan ne niin että juostaan täysillä kuten rata jatkuisi. Mutta tuo into, se oli aivan mahtavaa, se on just sitä mitä olen hakenutkin.

Maanantaina oli hakutreenit. Niistä ei jäänyt juuri kerrottavaa. 90% valmistautuminen ja siitä johtuva 50% suoritus. Toiminta keskilinjalla oli ala-arvoista, minulta ja sen vuoksi koiraltakin. Maalien tarkat paikat eivät olleet muistissa, keskittyminen oli jossain ihan muualla ja päästin ronit haistelemaan polun reunoja kuten lenkillä. Yritä nyt tuota sitten virittää siitä lähtöön. Mun olisi pitänyt yrittää nostaa sitä eikä lähettää sitä tuossa mielentilassa metsään. Ensimmäinen pisto ihan luokaton, kutsuin takas. Innostin koiraa ja lähetin uusiksi, nyt löytyi. Muut meni samaa luokkaa, kunhan lähti niin tekee töitäkin. Kuulin myös yhden maalimiehen valittelevan että lujaa tulee leluun ja sormet jäi väliin. Tämä on mielestäni maalimiehen, ei koiran vika.

Mutta mutta, leikki on nyt oikeilla raiteillaan, koira myös palkkaantuu siitä. Haku jää nyt tauolle, korkeintaan aletaan ilmaisua rakentamaan. Talven ohjelmassa on pääasiallisesti tottis ja agi.

Minkä ikäisen koiran kanssa uskaltaa mennä pk A:lle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti