maanantai 29. lokakuuta 2012

Se tunne kun...

... koirasi on pätevämpi kuin osaat arvatakkaan. Jokin liike joka on tuntunut hankalalta opettaa ja koiran oppia, olet hinkannut osa-alueita ja viimein kun se liike tehdään kokonaisena ja se onnistuu. Pienestä se Maanantain ilo on kiinni, mutta nyt unohtui huonot vaalitulokset ja kaikki. Minun pieni bordercollie osaa noutaa! Välillä on tuntunut toivottomalta kun ei koira edes suostunut kapulaa suuhunsa ottamaan. Sitten kun sain sen siitä kiinnostumaan se juoksi kunniakierroksia kapulan päästä kiinni pitäen. Mutta tänään kokeilimme ensimmäistä kertaa liikettä kokonaisena ja se onnistui. No ei se ehkä 10 nouto ollut, mutta ainakin 8 siitä olisi tullut. Kerran korjasi kapulan asentoa suussa juostessaan, ja luovuttaa turhan herkästi. Mutta nämä ovat niitä viilauksia. Pysyi heitossa perusasennossa, syöksyi vauhdilla kapulalle ja toi sen vauhdilla eteen ja vielä suoraan. "Normaalit" ihmiset eivät ymmärrä näitä voitontunteita mitä tulee koiraharrastuksessa. Se tunne kun se lamppu syttyy, itsellä tai koiralla, se tunne on se pointti tässä harrastuksessa.

2 kommenttia:

  1. Tiedän tunteen ja se on niin hieno, että tekisi mieli ottaa se koira syliin ja juosta sen kanssa pari kunniakierrosta! Hienoa, että saitte onnistuneen suorituksen - olen iloinen puolestanne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli vielä jotain erityistä, muistan niin hyvin kun keväällä hallilla mietimme miten saamme koiran kiinnostumaan kapulasta niin paljon että se ottaa sen suuhunsa. Siihen lisättynä kun olen saanut sen välissä paineistumaan eteenistumisesta ja kaikkine muine hankaluuksineen.

      Poista