torstai 22. marraskuuta 2012

Ja aksaa

Eilen oli taas agilityt. Meitä oli vain 3 koirakkoa paikalla eli pääsimme treenaamaan ihan tosissaan. Ja mehän treenasimme.

Ensin teimme 1-4 pätkää ja saimme sitä hinkatakkin. En alkuun saanut ronia tulemaan 3 esteeltä kohti, kiersi vain esteen. Käännyin ja käännyin enemmän kohti koira, yritin vetää sitä yli esteestä mutta ei. Lopuksi tajuttiin että minun käteni tekee ihan pienen kaarroksen kun vedän koiran yli, eli roni tulkitsi sen kiertämiseksi. Onhan se kiva että koira lukee ohjausta, mutta että noin pienestä. Seuraava ongelma tulikin sitten siitä 4 esteelle. Minä sekoilen aina jossain kun ohjaavaa kättä pitää vaihtaa noin nopeassa tilanteessa. No meni se kohtuudella kuitenkin. Seuraavalla jaksolla aloitettiinkin ihan puhtaasti ja jatkoimme rataa, kunnes 8 putkessa ollessa en antanut kääntymis merkkiä tarpeeksi ajoissa ja koirahan vauhdilla tullessaan veti ohi 9 esteestä. Mun oli taas tosi vaikea tajuta että se ennakoiva käsky pitää antaa jo koiran mennessä putkeen. Taas pientä ohjelmaa sen jälkeen tuolla 10-11-12 sarjassa.

Mutta muuten radan rytmitys jo alkoi onnistua. Enää ei ole aina niin kiire että maltan ohjata kunnolla. Ajattelen liikaa jo seuraavaa estettä, luulen että sinne on jo kiire ja silloin hajoaa edellinen suoritus. Se oikea ajoitus on juuri se kun luulen olevani vähän myöhässä. Ja kun saan vain rytmityksen että ajoitukset natsaamaan, minusta tuntuu että radalla on oikeasti aikaa.

Pentu asiatkin edistyvät. Olen menossa tässä loppu/alkuvuonna etelään tapaamaan muutamia mielenkiintoisia kasvattajia. Yhdelle, tai no kahdellekin on tulossa kohta pentue, josta vain niin paljon haluan pennun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti