torstai 21. maaliskuuta 2013

Kisamaista rataa

Rata oli jokseenkin tuollainen, pari kinkkistä kohtaa ja välillä joutui oikeasti juoksemaan. Hallin pohjaa ei oltu vissiin vähään aikaan suolattu, sikseen kovasti hiekkapöly kurkkua kuivasi eikä meinannut saada ääntä käskyihin.


Lähtösuoralla menin 2 esteelle lähettämään koiran ja oppien mukaan menin ulkopuolelta rataa, se menikin kuten suunniteltu, takaaleikkaus ennen pituutta ja pituuden jälkeinen käännös menikin sitten pitkäksi kun varoin liian aikaista käskytystä ettei kaada pituuden osia. No kepeiltähän tuli sitten heti kielto kun suihkasi ohi väärältä puolelta pitkäksi menneen käännöksen jälkeen. No oli kyllä ensimmäinen kerta kun kepit radalla olikaan. Harjoituksissa kärsii vedättää kepeillä mutta nyt ei, jätti sitten vika välin suorittamatta. No hyppy 6 jälkeen meni taas pitkäksi kun rytmini sekosi kepeillä, kääntyi se vielä sinne mutta sitten olinkin taas myöhässä 8, en kertonut kääntymistä ja sukelsi putkeen väärään päähän. No persjättö 10, ja sitten juostiin kilpaa, pikku voltti lähdöllä sain sen 13 esteelle ja 14 ja sitten taas juostiin. Eteenmeno on vajaa ja roni kyseli suuntaa 17 ja 18 välissä, minähän olin tulossa vasta jossain muurilla. Tämä olisi varmaan estynyt taas ulkoreunaa juoksemalla mutta siihen ei riittänyt tila. On se tuo koira vaan pirun nopee kun sille päälle sattuu. 2 kieltoa ja hylky oli radan saldo, ei se nyt ihan huonosti mennyt, mutta paremminkin voisi mennä. Osan laitan hallin piikkiin, en vain saanut ääntä kun kurkku oli niin tukossa. Toinen suuri syy oli minun säheltäminen ja myöhässä oleminen. No, ihan kohtuullista, lisää näitä :P

Toisella kierroksella sitten alettiin säätämään. Tuota 7-8-9 kohtaa hinkattiin muutaman kerran ja se alkoi sujumaankin. Sittenpä ei enää onnistunutkaan 10 vaan oli menossa suoraan putkeen. No tietyllä rytmityksellä se onnistui mutta sitten tuli kiire 13 ja siellä olikin seuraavat ongelmat. Tätä suoraa hinkattiin muutamaan otteeseen ja sitten sama loppusuoralle, roni kääntyi mieluummin putkeen kuin meni viimeistä hyppyä. Hiki tuli ja hauskaa oli, mukava seurata muidenkin menoa kun selkeää kehitystä näkyy joka koirakossa.

Työnalle: eteenmeno, selkeämpi koiran haltuunotto, selkeä käskytys.

Entäs sitten toko? Ei me mitään tokoa edes harrasteta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti