torstai 14. maaliskuuta 2013

Tokokenraalit

Vuokrasimme porukalla maneesin jossa reilun viikon päästä starttaamme tokossa. Treenisuunitelma oli siis koemainen. Ulkona oli pakkasta varmaan -25 joten maneesissa oli ainakin -30. Nuo jotenkin tuntuu niin kylmiltä. Toivottavasti nuo kelit lauhtuu. Ensin mentiin kehään tarkastuksen kautta ja ronihan nyt olisi halunnut madella siinä kohtaa. No siitä menimme paikkamakuuseen, vähän turhan pienellä sytyttelyllä. No jouduinkin sitten käskyttämään ronit takaisin perusasentoon vielä kun liikkuri huuteli jo onko valmista. Roni ei oikein ollut kuulolla tai maahan käsky meni vähän pitempää piuhaa pitkin, ehdin antamaan jo kaksoiskäskyn kun meni niin hitaasti maahan. Itse paikkamakuu meni hyvin, ihan pienen hetken nuuski maata keskivälillä, mutten katsonut aiheelliseksi puuttua. Sen jälkeen koira autoon odottelemaan omaa vuoroaan.

Tauon jälkeen seisoskelimme vähän aikaa jonka jälkeen sytyttelin koiraa. Liikkurina toimi meille outo ihminen ihan tarkoituksella. Luoksepäästävyys oli sitä normaalia, roni ei vaan pysy nahoissaan. Uusittiin pariin kertaan kun tipahti maihin ja meni vastaan, loppujen lopuksi pysyi suunnilleen vierelläni. Tämän jälkeen seuraaminen hihnassa. Tähän väliin en saanut koiraa kunnolla syttymään ja seuraaminen ja ekat käännökset oli aika kuutamolla, käskytin heräämään ja loppu meni hienosti. Silloin koira tajusi että täällähän ollaan töissä. Vapaana seuraaminen jätettiin välistä hirvittävän pakkasen vuoksi. Luoksetulo muutoin mainio mutta sivulle tuli vasta toisella. Liikkeestä maahanmeno täydellinen, kai, ite stoppia en nähnyt. Liikkeestä seisominen myös täydellinen. Molemmista tosin vapautin ilman perusasentoa, mutta sen se osaa. Hyppyä meillä ei paikalla ollutkaan. Kyllä sieltä ykköstulos on mahdollinen, ulkopuolisenkin mielestä.

Nyt keskityn mentaalivalmentautumiseen. Koira osaa liikkeet eli enää jää minun suoritus. Selvät ja tarpeeksi voimakkaat käskyt, että mahdollisesti unelmoivakin koira ne kuulee. Rauhallinen suoritus, ei saa hätiköidä. Tarpeeksi ajoissa paikalla että ehtii keskittyä kunnolla. Sytyttely koiralle, vaikka se kyllä laskee vireensä yhtä nopeasti kuin nostaa, mutta että se ymmärtää olevansa töissä. Itse liikkeille en tee mitään, viikossa ei ehdi kuin pilaamaan. Nyt jätän kaikki hautumaan ja aksataan vaan. Ja käyn koetilanteen läpi kymmenkuntakertaa päässäni aina nukkumaan mennessä.

Brad, brad, brad, pieni suloinen tuholainen. Ei se kyllä tuhoja ole saanut vielä tehtyä, vaikka johdot, kengät ja kaikki muu ovat saaneet jo hammasta. Mutta hienosti menee ja brad vaikuttaa edelleen erittäin voimakastahtoiselta, vilkkaalta mutta tasapainoiselta. Tasainen teputus kuuluu perässä, aivan sama minne menet. Yhtäkään ovea tai kaappia et saa suljettua etteikö minibortsu ole siellä välissä. Kyllä huomaan selvän eron ronin pentuaikaan, roni vain on rauhallisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti