sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Reikä sormessa

Perjantain tottikset, tarkoituksena oli suorittaa A-este sekä täysikokoinen hyppy-este. A:ta pyöritellessä muut meinasivat että se on liian jyrkkä emmekä saaneet säätöä liikkumaankaan. Jätin sen sitten, tarkastan keskiviikkona sen esteen mitat. Mun silmään se oli juuri oikea. Jätin sitten hypynkin ja lähdimme sitten nöyränä treenaamaan mitä muutkin. Ronin kanssa olimme ulkoilleet pari tuntia omaehtoisesti ja päälle 1,5h toisten koirien kanssa juoksemista, eli treenien vireystasosta ei ollut isoja odotuksia. Edellispäivätkin ovat menneet normaalia isommalla rasituksella. Treenien teemana taisi olla seisominen liikkeestä. Aloitin ihan vain leikillä ja pikku seuraamispätkillä. Vire oli ihan ok. Olen ollut nyt hyvin varovainen tuon kanssa etten paineista sitä liikaa enkä treenaa jos sillä ei vire nouse tarpeeksi.

Pientä seuraamista, sitten muistuttelin seisomista peruuttamalla, meni ok, pikkuisen niiaa seisomisessa kun alkaa kyttäämään lelua, ottaa siis paimennusasentoa. Pitäisiköhän tuohon sitten puuttua vaiko eikö? Itse pysähtyminen on ok. Palkkaan siis heittämällä lelun sen taakse, ehkä voisi taas lämmitellä takapalkkaa. Sitten pidettiin tauko. Istuskeltiin ja kateltiin kun muut tekivät. Poristiin myös toisen bortsun omistajan kanssa. Roni lähtee kyllä heti taukomoodiin, nokka on maassa ja vire matala. Sinänsä hyvä ettei se kiehu turhia, kunhan saan sen nostettua aina. Mutta sille tuntuu olevan merkkinä se että kun remmin ottaa irti, silloin aktivoidutaan. Seuraaminen kytkettynä voikin olla hankalampi.

Tauon jälkeen jatkettiin samaan tyyliin. Seisomiset vain yhdistettiin seuraamiseen. Sekin onnistui eikä kertaakaan valunut maihin, sama lelun kyttääminen vain jatkui. Otimme myös vähän käännöksiä ja niihin olen tyytyväinen. Olen oppinut antamaan apua hartioilla paremmin, roni lukee hartialinjaa niin hienosti. Pari luoksetuloa otettiin myös, vauhtia saisi olla enemmän mutta laukalla kuitenkin tulee. Kaiken kaikkiaan treenit meni taas paremmin kuin odotin, hyvältä näyttää. Roni ei juuri ota enää häiriötä muista, todella hyvin keskittyy siihen nähden mitä se oli vielä pari kuukautta sitten. En tiedä onko se vain tuo leikki, vai alkaako sen vietit syttymään nyt iän myötä. Tästä todisteena taas reikä sormessa, joka on edelleenkin vain positiivista ronin kanssa.

Valokuvaamisesta olen innostunut paljon, sellainen 8500 kuvaa olen näpsinyt 5 kuukaudessa. Tekee  n. 57 kuvaa päivässä. Tätä vauhtia kulutan tuon rungon loppuun parissa vuodessa. Parempaa putkea on alkanut jo nyt tehdä mieli, mutta ne on niin hiton kalliita tuossa luokassa. Ollaankin ahkerasti ulkoiltu ja siitä onkin kaikkien facebook kavereiden iloksi tullut kuvia todisteiksi. Laitan nyt mun silmään parhaimpia myös tänne.3 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!
  Luin muuten joskus, että joku teki seuraamisen kytkettynä niin, että kehään mennessä koiralla oli kaksi talutinta. Otti ennen suoritusta toisen pois ja koira skarppasi... Keinos ovat monet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Minäkin joskus olen tuosta kuullut. Mutta jos se on liikkeenä ainoastaan tokon alokasluokassa, en ota siitä paineita. Viime mölleissä kuitenkin saimme kympin siitä.

   Poista
 2. Tuosta rodunomaisesta vähäisestä silmänkäytöstä, vielä en siitäkään ota paineita. Se on ihan hyvännäköistä :)Samaten jos paikkamakuussa on leuka maassa.

  VastaaPoista