maanantai 8. huhtikuuta 2013

Bradin ekat haut

Bradin kanssa mentiin tänään ekoihin hakutreeneihin. Treenit oli sellaisella varikolla missä kaikenlaista romua, autoja, asuntovaunuja ja kaikkea. Bradi oli mukana kun kävimme tutkimassa alueen, se kun muuttuu päivittäin niin piilot käydään etukäteen katsomassa. Bradi otti tapansa mukaan rohkeasti rapsutukset ja kehut vastaan. Aiemmin olin jo päättänyt ettei sen kanssa edes oteta makkararinkiä vaan viedään suoraan hajulle.

Ekan maalin laitoin heti alkuun lautakasan taakse. Mun piti auttaa se melkein maalimiehen syliin että se edes huomasi että siinä on ihminen. Niin hyvin se piti kontaktin muhun, ei pitäisi ohjaajalla olla makkaraa taskussa. No bradi söi reippaasti makkarat ja jatkoimme seuraavalle maalille joka oli nosturin takana. Tässäkin saimme mennä melko lähelle ja bradi jatkoi vaan kontaktin tarjoamista, tästähän mää ennenkin makkaraa olen saanut. Sitten sille syttyi lamppu ja haki hajun perässä maalimiehen. Kolmannella maalimiehellä se oli jo hommassa mukana ja sai hajun jo n. 30m päästä. Sinne vilahti heti. Maalimies oli piilossa sellaisen vanhanaikaisen, ison, moniluukkuisen peltiroskiksen takana. No bradi yritti suoraan maalille mutta ponnari ei ihan yltänyt metriin mitä olisi vaadittu pääsemiseksi roskiksen päälle. Leuka kumahti roskiksen reunaan niin että maalikin oli säikähtänyt. Mutta bradia se ei hidastanut ja tyytyi kiertämään roskiksen.

Mutta oli se vain pätevä ja reipas, kyllä siitä hakukoira leivotaan.

Ronin kepeistä olen ollut huolissani. Toukokuussa on tavoite startata agissa mutta kepit ei edisty. Siksipä sain vapaapäivän kunniaksi idiksen tehdä ne itse, omalle kotipihalle. Hirveen hienot niistä ei tullut mutta nyt saadaan toistoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti