sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Plaa plaa

Keskiviikkona aksattiin, ensin teimme keppejä. Kepit teimme esteen kautta eri kulmista. Alkuun suoraan avokulmasta. Tämä on se hankalin, roni yrittää tokaväliin. "pimeästä" kulmasta menee hyvin. Rytmi alkaa löytyä ja vauhti kasvaa kokemuksen myötä, kyllä nämä tästä. Sitten teimme radan pätkää. Lainaan kuvaa treenikaverilta.

Lähetys siten että peitän 10 putken suun ja saan koiran 2 päähän. Sitten ulkokautta ohjaus, 4-5 väliin takaaleikkaus, putken jälkeen alkoi ongelmat. En muistanut antaa kääntymisestä ennakkoa joten käännös meni pitkäksi mutta kääntyi. Pikku säätämisellä sain esteet suoritettua mutta 9 tuli niin laaja käännös että 2 päähän putkeahan se painui. Sitten alkoi säätäminen 6-7-8-9 välille. Ennakko merkki putkelle. 7 esteelle otin koiran vastaan että olin kohti koiraa, ohjasin oikealla kädellä ja otin koiran hypyn jälkeen itseni ja hypyn välistä, selkäkäännökseksikin olen tätä kuullut sanottavan. Siitä 8 esteelle ja käden vaihto vasempaan, jolloin koira jarruttaa ja siitä sylkkäri 9 esteelle. 9 sylkkäriä hiottiin useampaan kertaan, minä eikä koira kumpikaan osata sitä kunnolla. Tää on vaan niin vaikeaa kun pitää vaihdella käsiä ja rytmittää samaan aikaan omaa menoa. Musta ei ole rumpaliksi, eikä taida olla tähänkään. Kädet ja jalat pitäisi saada kulkemaan eritahdissa. Samalla vielä muistaa mihin on menossa.

Toko-toko, vähän ollaan treenattu kotona muttei mitään mainittavaa. 4.5 on seuraava koe ja lähinnä ylläpidän tasoa. Avon liikkeitä kai kannattaisi alkaa opettelemaan, ainakin katsoa että mitä ne ovat. :P

Bradi kasvaa ja kehittyy. Se kävi perjantaina rokotuksilla, meni hienosti ja painoi 7,3kg. Se leikkii hyvin, siis mun ja muiden ihmisten kanssa. Se repii, se tyrkyttää lelua, se tykkää että sille heitetään lelua ja se tuo sen takaisin. Sen lisäksi se on ahne, niin ahne että lelutkin unohtuu ruuan hajusta. Nämä on hyvät ominaisuudet. Ominaisuudet jolla tuo vilkkaus, tekemisen into, rohkeus, taistelutahto ja rohkeus saadaan suunnattua oikeaan asiaan. Kirjaimellisesti se työkalu jolla tuo koira saadaan kiipeämään perse edellä puuhun. Bradi on ollut reilu 4 viikkoa meillä ja en voisi olla tyytyväisempi. Tätä hain ja näyttää että onnistui nappiin.

Se on reilu 12vk ja hyppää jo suoraan sohvalla istuvan ihmisen syliin. Eikä se kysele, se tulee syliin jos se haluaa. Se on sosiaalinen, muttei yltiösosiaalinen. Kaikki ihmiset pitää moikata, mutta se ei nöyristele eikä se ole mikään halipusukone. Se moikkaa ja jatkaa hommiaan. Kyllähän se välillä tuntuu että eikö se joskus voisi olla rauhassa, mutta jos haluaa käyttökoiran, on pentuaikana vauhtia. Se pitää vain hyväksyä ja se kuuluu asiaan. En silti halua opettaa sitä siihen että sen kanssa tehdään koko ajan jotakin. Välillä on päiviä jolloin ei "tehdä" juuri mitään, käydään lenkillä ja yksikseen saa touhuilla. Koko ajan ei olla keksimässä aktiviteetteja.

Kuvat on taas blogin puolella niin laitellaan tännekin. Vähän myös pentukuumeisille askartelun mallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti