sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Hakuviikonloppu

Hiturin Marja-Leena oli meitä koulimassa viikonlopun. Meitä oli sekalainen seurakunta, eri treeniporukoista. Lauantaina vedettiin 11h ja sunnuntaina 6h treenit. Lauantaina aloitettiin tottiksella. Alettiin ihan alkeista. Tehtiin vähän ohjattuna kävelyä ilman koiraa, seuraamista ja muuta. En jaksa tarkemmin alkaa selostamaan. Muu porukka oli "häiriöryhmänä" ja bradi loisti hyvällä keskittymisellä. Se on vaan ihan mahtava, ei sitä muut kiinnosta. Ronikin toimi kivasti, vähän matalassa vireessä.

Hakumetsässä laitoin ronille maalit "etukulmiin", ihan vain testatakseni missä mennään. Sieltähän ne nousi, toinen tuulen alapuolelta ja toinen yläpuolelta. Toisella kierroksella otettiin jo rullalle pohjia. Maalimiehelle kaksi patukkaa, leikkii vähän ekalla, huudan koiran luokseni ja tuo patukan mulle, minä leikin vähän patukalla, näytä huuto, maalimies aktiiviseksi ja koira "näytölle" leikkimään. Oikein kivasti meni.

Bradille laitoin 3 maalimiestä, jälkeenpäin ajatellen turhan syvälle. Maalimiehet oli tuulen yläpuolella, eli tuulireagoinnilla mennään. Ensimmäistä meinasi puhkua, en tiedä aiheuttiko muiden koirien hajut sen, vai se että maalimies oli puun takana josta se osittain näkyi. Vaati kuitenkin minulta tukea että uskalsi mennä. Toiselle se menikin jo paremmin, vähän jouduin saattelemaan että sai hajun ja kolmannen se haki jo hyvin.

Sunnuntai aloitettiin maastolla. Meitä oli kaksi vähemmän, eli 4 koirakkoa. No sehän tarkoitti että maalit joutuivat myös töihin. Jokaiselle koiralle laitettiin vaativampi, kuuden maalimiehen treeni. Eka maalimies valmiiksi sinne takarajalle, loput upotettiin aina sitä mukaan kun koira lähti näytölle. Lopputuloksena väsyneitä koiria ja ohjaajia, mutta myös onnistuneita treenejä. Tuli hyvät ilmaisu ja risteily treenit. Ronille jatkettiin kahden lelun jutulla rullanpohjia. Ronin treeni taidettiin keskeyttää 5 maalimiehen jälkeen, niin raskasta oli uusi asia oppia. Mutta hienosti meni. Kyllä mää siitä rullakoiran teen. Jos esineet ja tottis ei onnistu niin sitten ei kisata, mutta opinpahan rullakoiran koulutuksen kun itse haussa ei ole ongelmia. Bradille jatkettiin tuulireagointeja, niistä ei ole paljon kerrottavaa. On se hieno ja rohkea poika, sunnuntaina vielä astetta reippaampi. Sunnuntain kenttäosuudessa en enää jaksanut kuin ronin kaukojen alkeita.

17h meni treenatessa, siihen mahtuu niin paljon asiaa etten edes yritä niitä avata. Käyn asioita mielessäni läpi. Mukavasti oli eritasoisia koirakoita, omine ongelmineen ja olen varmasti monta askelta valmiimpi tulevaisuuteen. Ihan mahtava viikonloppu. Mutta ylpeä olen koiristani, ne esitti juuri sitä mitä ne osaa, ohjaajasta ei voi sanoa ihan samaa. Kuten muillakin koirakoilla taitsi olla, meilläkin on ohjaaja se heikoin lenkki.

Hiturista olin kuullut etukäteen pelotteluja. Mulle ei ole valittamista. Tietenkin jos ei halua muuta palautetta kuin sen "oli se ihan hyvä", ei ehkä kannata tulla. Palaute ohjaajalle tulee heti ja napakasti, että menee myös perille. Tykkäsin, vaikka joissakin asioissa olen erimieltä, mutta se suotakoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti