keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Jarrua jarrua, käänny jo!!!

Tuossa tämän päivän treenit lyhykäisyydessään. Tehtiin me muutakin. Ratapiirroksen lainaan Hennan Blogista, en jaksa nyt omaa väsätä.


Eka rata meni näin. Pelkäsin että mitenköhän roni jaksaa kun alla aika rankka metsälenkki uusien tuttujen kanssa. Mutta mitä vielä, aivan älytön energialataus koirassa, kyllä siitä vaan vauhtia löytyy. Kivituhkaan ei jää kuin kuopat lähtöpaikalle. Uskomatonta miten sen vauhti kasvaa. Yrityksenä ehtiä valssaamaan 3-4 välille. Ja sehän onnistui, hyvin irtosi kakkoselle. Ehdin 3 valssaamaan mutta unohdin jarruttaa mutta ronihan taipuu vielä putken suulta takaisin. Toisella yrityksellä muistin jarrun jo vähän aiemmin, silloin kun koira oli ponnistamassa esteelle, eli myöhässä taas. Jossain vaiheessa tuli 2 ja 3 rimat alaskin jolloin keskeytettiin rata pienen palautteen siivittämänä. Rimat alkoi pysymään ylhäällä ja jarrullekin jo aloin löytämään.

Toiselle radalle 4 este tehtiin takaakiertona ja putkeen piti osua toiseen päähän. Taas oli kolmosen jarru hukassa, kääntyi kuitenkin, valssi 3 ja valssi myös 4 esteelle että pääsen peittämään väärän putken suun ja lähettämään nato-ohjuksen oikeaan putkeen. Pientä viilausta tähän ja sitten toisenlaiseen ohjaukseen. Jättäydyinkin 2-3 esteiden väliin ja sylkkäri siitä 4 esteelle. Hip hei, kukaan ei varmaan arvaa että taas unohdin jarrutella. Sylkkärikin tuli tehtyä, en tiedä oliko kaunista, luonnolliselta tuo ei vain edelleenkään tunnu. Mutta saimme radan läpi niinkin. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä treeni, mun sijoittuminen ja rytmittäminen oli ihan hyvää mutta nuo ohjaukset.

Ihan ekana teimme keppejä, ohjareilla varustettuna. Ensin pari avokulmasta ja yllätykseksi onnistui heti. Sitten pari takaa ja nekin onnistui. 5-6 toistoa hyvällä rytmillä ilman ainoatakaan virhettä. Tää oli nyt tämmöinen päivä. Sitten tein pari keinua, jännittäähän se tasapainopiste mutta reippaasti menee ja kontakti pitää. Nuo pirun kepit kun nyt saataisiin suht varmaksi edes niin viitsisi mennä kisaamaan.

Siinä radan reunalla taas analysoitiin muidenkin tekemisiä. Se vaan on sieltä niin paljon helpompi sanoa kuin itse radalta. Sieltä näkee ne tahattomat käden liikkeet ja muut eleet jotka vaikeuttavat koiran työtä.

4 kommenttia:

 1. Seuraavalla kerralla teippaan mun kädet johonkin optimaaliseen asentoon niin en yksinkertaisesti VOI heiluttaa niitä hallitsemattomasti. Se on kaikkein huvittavinta, ettei noita hallitsemattomia pakkoliikkeitä itse huomaa _ollenkaan_ ja sitten ihmetellään, että miksi se koira meni tuonne. Huoh. :D

  Tosi hyviltähän ne Ronin kepit näytti, eikun kisaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen meni hyvin, tänään välttämättä ei menekään. Liian epävarmat vielä.

   Poista
 2. Kiitos, että olet poistanut nuo idiootit kirjaintunnukset kommenteissa!
  Nyt viitsii jo kirjoitellakin!

  VastaaPoista
 3. Sitten ei muuta kuin kommenttia :)

  VastaaPoista