tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hakua ja kuulumisia

Voi että mää odotan että päästään hakumetsään. Se vain on tällähetkellä SE laji. No viikonloppuna startataan jokatapauksessa hakukausi haun SM-voittajan opissa. Viikonloppu hakua ja tottista. Ei voi olla oppimatta uutta. Olen käynyt jo pitkään silmäilemässä metsiä josko johonkin sais edes pienen esineruudun. Nyt viime päivien "helteet" ovat avittaneet tilannetta ja maastot aukeaa.

Löysin tieni myös facebookissa mielenkiintoiseen hakuryhmään. Oikeasti kokeneet ihmiset keskustelevat. Pitkän talven jälkeen tämä kevät taas on niin kivaa. Aivan sama kurakeleille mutta pääsee kunnolla metsään, lenkille, jäljelle, esineruutuun ja hakemaan, ihan mahtavaa. Ronin haku-uran jatkoa punnitsen vielä. On monta lajia johon se sopii paremmin. Toisaalta nyt on kypsynyt ajatus rullakoiran opettamisesta, ihan vain kokemuksen kannalta. Ja kyllähän se maalimiehet hakee, ongelmat on muualla.

Viime kesä meni vähän plörinäksi, toiveista huolimatta ei aktiivista ja hyvää ryhmää löytynyt. Nyt on taas uusi kiikarissa. Menen tutustumaan heti kun vain pääsevät treenaamaan. Pitää katsella ronin jatkoa myös sen kannalta että miten monta mahdollisessa ryhmässä treenaa. Sormet syyhyää päästä bradin kanssa metsään. Se ei ole vielä kuin kerran käynyt hakutreeneissä. Mutta se päättäväisyys millä se elämänsä kolmannen maalimiehen haki, oli niin hienoa.

Lähikenttäkin sulaa hyvää tahtia, pääsee treenaamaan omaan tahtiinsa. Se on aika mahtavaa kun on hyvä kenttä muutaman sadan metrin päässä.

Nyt kun lukijakuntaa näyttää olevan enemmän, haluan taas tarkentaa yhtä asiaa. Vaikka kirjoitan suoraan koiristani, niiden heikkouksista ja meidän ongelmistani. Tykkään silti koiristani ja ne ovat hyviä, jokainen omissa jutuissaan. Tuntuu edelleen että kaikki vain kirjoittavat siitä kuinka hienosti menee, mitään ongelmia ei ole ja koirat ovat täydellisiä. Yksikään koira ei varmasti ole täydellinen, jos joku niin väittää niin valehtelee.

Bradi kasvaa hienosti, samaa tahtia sisarusten kanssa. Varsinaisia heikkouksia siitä ei vielä ole löytynyt. Paimennus iskee voimakkaasti jo nyt päälle, varsinkin toisia koiria kohtaan. Sen kanssa saadaan vielä painia. Muuten se on vilkas ja rohkea koiran alku. Siinä on paljon samaa kuin remussa pentuna mutta on paljon laumaviettisempi ja nöyrempi. Se on aivan ihana. Se tunne minkä koin kun kuulin yhdistelmästä josta bradi syntyi, se vaan on vahvistunut. Tästä tulee jotain hienoa.

Ronin kanssa keppitreenit sujuu paremmin, toivo elää että kohta pääsemme kisaamaan. Tuossa video viimeisistä, teimme puolikkaita keppejä jotta saimme enemmän toistoja. Treenit onnistuivat n. 90% varmuudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti