perjantai 11. lokakuuta 2013

Haaste

Sain haasteen ja jos nopsasti siihen vastaisin.


1. Mitä koirasi syö? Oletko tarkka ruokinnan suhteen?

Enimmäkseen raakaa, kennelpakasteen jauhelihoja jne. Nappulaa on mennyt nyt käytännön syistä taas, bradi on ollut koko ajan puolittain nappulalla ja Minna ei tykkää raakaruuan käsittelystä.

2. Miksi kiinnostuit pentueesta/kasvattajasta josta/jolta koirasi tuli?

Remu ja Minttu on tullut sattuman kautta. Ronin tullessa ajatukset pk-oikeudet omaavasta rodusta heräsivät ja pähkäilyjen kautta ajauduin bordercollieen. Lähellä oli pari pentuetta ja toisesta löytyi mieleinen uros. Bradi taas on pitemmän työn tulos. Yhdistelmiä katselin jo pitkän aikaa, piti saada "hullumpi" koira. Roni oli remun jälkeen niin tasainen. Sain vinkin erittäin hyvästä uroksesta jota aloin seurailemaan. Satuin sitten kuulemaan että sitä oli käytetty tutun kasvattajan kasvatille ja molemmat puolet natsasivat. Ei muuta kuin google käyttöön ja puhelin käteen ja soittamaan onko tämmöinen yhdistelmä totta. Siitähän se ajatus sitten lähti.

3. Jos sinun pitäisi nimetä koirasi uudelleen, millä nimellä sitä kutsuisit?

Remulle sopisi yleisin kentillä kuulunut nimi, "perkele". Bradille voisi harkita jotain duracelia tai sähköjänistä. Roni tasaisine luonteineen on roni.

4. Osaako koirasi turhia temppuja?

Jotain pientä, antaa halin tms.

5. Koetko tehneesi virheitä koiran kanssa? Millaisia?

Voi paljonkin. Remu onneksi on kestänyt kaiken, onneksi se kovana koirana on ne myös kestänyt. Muutenkin tää on jatkuvaa virheiden korjausta.

6. Miten muut on kuvailleet koiraasi?

Remu: jääräpää  Roni: hylje  Bradi: adhd

7. Minkä rotuista koiraa et voisi kuvitella omistavasi? Miksi?

Mää olen hirveä roturasisti. Suljen pois kikkurat, lyttykuonot, nahkat, pienet räksyt ja molossit.

8. Oletko tyytyväinen oman rotusi nykyiseen terveystilanteeseen? Mihin terveydelliseen seikkaan pitäisi jalostuksessa erityisesti mielestäsi kiinnittää huomiota?

OCD tuntuu olevan bordercollieiden yleisin vitsaus nykyisin. Tottakai muitakin ongelmia on mutta ell kanssa keskustellessa viimeistään ymmärsin kuinka paljon tapauksia on. Kokonaisvaltainen terveyshän on se ihanne muttei se ole mahdollista. Nykyinen lähes 500 pennun vuosisyntyvyys pitäisi saada tiputettua takaisin muutaman vuoden takaiseen 200 pentuun jolloin materiaalin kontrolli pysyisi ehkä parempana. Nykyisin tehdään pentuja järjettömillä riskeillä.

9. Minkälaisia asioita koirasi on sinulle opettanut?

Tärkein on hetkessä eläminen. On ihan turha murehtia vanhoja, tai tulevia, pitää nauttia siitä mitä on. Toinen on mustavalkoisuutta ja rauhallisuutta.

10. Mikä on suosikkilajisi? Miksi?

Haku on edelleen, vaikka se on ollutkin tauolla sopivan ryhmän puuttuessa ja muiden ongelmien kanssa takutessa. En tiedä mikä siinä kiehtoo että metsään pitää tuntikausiksi mennä rypemään. Mutta ajatuksenahan on saada koira hälyryhmään, oikeisiin tehtäviin.

Aksa on kakkonen, hiipi jostain takavasemmalta. Hyvät harrastusmahdollisuudet ja kehittyminen lajissa on tuonut motivaatiota.

11. Voisitko ryhtyä kasvattamaan? Mitä rotua kasvattaisit?

Haaveena oli alkaa kasvattamaan bordercollieita tulevaisuudessa. Työ- ja harrastuskäyttöön sopivia, hyvällä moottorilla ja hermoilla varustettuja. Viime aikojen tapahtumat veivät pohjat haaveilta. Myös muunlaiset ajatukset aiheesta on herännyt ystävien kautta. Mistä hyvät kodit, mitä jos kasvatti sairastuu yms. En tiedä onko musta siihen. Ja kun tuntuu ettei ole materiaalia mistä lähteä liikkeelle.


En nyt yöllä ainakaan jaksa haastetta laittaa eteenpäin, saa kopioida jos haluaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti