keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kuulumisia ja tavoitteita

Palataanpa pikkuhiljaa taas arkeen. Ollaan oltu ihan täydessä levossa viime ajat. Kohta on aktivoiduttava talvikauteen, minun treenisuunnitelmissa tärkeimpään aikaan. Alkuvuodesta laittamani tavoitteet on jäänyt ja jää saavuttamatta mutta tajusin ettei pohjatyömme ole minun lopullisten tavoitteiden kanssa linjassa. Tarvitsemme lisää treeniä ja kisa/koe kokemusta on nyt sen verran että tietää missä.

Talvikauden tavoitteiksi laitan ronin kanssa koevalmius tokossa, ei liikkeiden osalta vaan koiran mielentilan. Agilityssä kisaavaksi koirakoksi. Ronin kanssa myös otamme taas kovemman peruskuntokauden veto- ja umpihankihiihdon merkeissä. Bradin tuosta kunnolla toivuttua otamme talven tavoitteeksi rullailmaisun rakentamisen jotta keväällä pääsisimme suoraan ilmaisun kanssa metsään sekä tokon/tottiksen alkeet liikkeiden osalta.

Omalta osalta tavoitteiksi omien fyysisten rajoitteiden poistaminen. Hyvän koiran ei kuulu vetää perässään tämmöistä riippakiveä. Eli kropan fyysinen hallinta, suuressa osassa eritoten agilityssa. Tähän tähdätään tiputtamalla painoa 5-10kg sekä treenaamalla sulkapalloa ja jääkiekkoa. Lajit auttavat suuresti koordinaatioon ja ennen kaikkea kehittävät jalkojen koordinaatiota ja räjähtävää lihasvoimaa.

Bradin toipuminen näyttää nyt hyvältä. Ei enää oireilua ja kestää parin kilsan remmilenkit. Vielä kuitenkin mennään rauhallisesti eikä päästetä repimään. Maanantaina on fysioterapia viimein joka on pariin otteeseen jo siirtynyt. Suunnitelmissa on käyttää kuvissa alkukesällä ja samalla kuvataan olat jotta nähdään miten on toipunut ja lopulliset päätökset jatkosta tehdään silloin. Siihen asti pitäydytään normielämässä eikä rasiteta turhia.

Roni on mahtava, loma päällä eikä vaivaa yhtään. Tuossa se jaloissa nytkin nukkuu. Bradi osoittaa aikuistumisen merkkejä ja pientä kahnausta pitää ronin kanssa yrittää. Kolmannen uroksen tullessa kotiin on kielletty kaikki mikä vielä ronille oli sallittua. Eli ei yhtään pullistelua tms. urosten välillä, natsimeininki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti