sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Putki, hyppy, hyppy, putki, hyppy

Eilen olimme pääsiäisen kunniaksi 4 tuntia hallilla, mahtava kun on aikaa eikä kiirettä pois. Voi viedä koiran välillä kunnolla jäähylle ja treenata kohta lisää. Aloitettiin alkuperäisen suunnitelman mukaan tottiksella. Roni oli täysillä mukana alusta asti, ei mitään haahuilua, tai no tietenkin vähän uudet hajut mutta hyvin sain sen kontaktiin. Imuttamalla muistuteltiin oikeaa seuraamispaikkaa. Vähän muistuttelin myös seisomista, maahanmenoa ja eteentuloa. Sitten jäimme katsomaan vähän agiliitäjiä, hyvin pysyi taas koira rauhallisena, pientä levottomuutta muttei mitään kuumumista. Seuraavaksi Anniina kokeili ronin ohjaamista ja minun silmään meno näytti aika hyvältä. Useamman esteen pätkää menivät jo lopuksi ja vauhtiakin on kiitettävästi vaikkei roni vielä täysillä menekään. Sen jälkeen oli tauon paikka, eli autoon jäähylle.

Katselin muiden tekemistä ja puimme meidän kapulanpito ongelmaa. Sain vinkkinä saada koiran kiinnostumaan kapulasta enemmän. Sidoimme narun kapulaan kiinni, tarkoituksena liikuttamalla nostaa kiinnostus kapulaan sekä pienellä vedolla saada ote pysymään. Ja sehän toimi. Roni alkoi tarttumaan hyvällä otteella kapulaan ja pitikin sitä useampia sekunteja, leikkimisen kuitenkin estin kapulan kanssa. Harjoitus lopetettiin hienosti onnistuneeseen, annoin kapulan edessä olevan koiran suuhun, se piti sitä pari sekunttia ja luovuttikin sen vielä, jees. Perään taas tottista, nyt lelupalkka kainalossa. Mahtavaa seuraamista n. 10m pätkiä vaikka vieressä toinen tekee agilitya, on se vaan taitava koira. Ja aiempi imuttelu sai taas paikan pysymään hyvin. Tähän kohtaan taas tauko. 

Radalla kävi tässä välissä myös todellinen tykki, pinna bordercollie. Harmi vaan että se suorittaa rataa ilman ohjaajaa. :) Mutta hauska nähdä vierestä miltä näyttää kun koira todella käy kuumana. Mutta ei minun makuun. 

Roni taas sisälle, lyhyt seuruu pätkä ja sitten me alettiin pitämään hauskaa. Lämmittelynä vähän jalkojen kiertoa ja pyörimistä, sitten yksittäisiä esteitä. Sen jälkeen aloimme kokeilla radan pätkää mitä muut olivat tehneet. Otin suosiolla parissa osassa. Rata oli sellainen putki-este-este-putki-este. Muutama kuiva harjoittelu ja putki-este-este saatiin menemään jo hyvin, kunhan ohjaaja ei sekoa askelissaan ja käskyt tulisivat ajallaan eikä myöhässä. Sitten otimme eri radan pätkiä osissa, aina esteen eteenpäin. Roni tuntuu kyllä mun käteen sopivalta, se hakee kontaktin joka esteen jälkeen jos ei ole seuraava selvillä, se ei karkaa esteille ja tottelee hyvin ohjausta, jos ohjaus on vain ajan tasalla. :) Onneksi Anniinalta tulee heti neuvoa ohjaukseen kun ohjaaja on hukassa. Putkiin roni irtoaa kauempaakin joten saan aikaa valmistautua seuraavaan esteeseen. Kun koko rata oli käyty läpi otimme täyden radan, ohjaaja pysyi mukana ja saimme kuin saimmekin sen läpi, tähän oli hyvä lopettaa. Ronikin kävi tässä vaiheessa jo aika kuumana. Nestetankkaus ja rauhoitin koiran. Menin maahan istumaan ja levytin koiran siihen. Seuraava koira oli jo radalla mutta hienosti roni taas rauhoittui. Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut päivä. Nyt varmaan jätämme putkia vähemmällä, otamme enemmän erilaisia esteyhdistelmiä että ohjaaja oppii paremmin hallitsemaan itsensä. Muutkin esteet otamme tutustumisen allla, rengas ja pussi on jo kokeiltu. Lopuksi vielä ratapiirros. :) Eikä ole lähellekään mittakaavassa..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti