maanantai 2. huhtikuuta 2012

Hakua

Eilinen lenkki hangella sai remut taas kipeäksi, no aamupäivästä pilleri sille niin olihan se taas virtaisa. Illan hakutreeneissä paineli taas menemään tosissaan, on sillä pojalla motivaatio kohdallaan. Autoon palautuskuuri olisi taas paikoillaan, emme taas tahdo päästä järjestyksessä alueelle. Piippaa, haukkuu ja vouhkaa, tiedä sitten jaksanko alkaa tuohon puuttumaan. Koeunelmat menivät lopullisesti kun katsoin canidrylin varoajan, 28vrk pitäisi olla ilman lääkettä ennen koetta eikä se onnistu. Tuonhan voisi kontista päästää suoraan etsimään, kyllä se ne maalimiehet löytäisi silti. Vaikeat piilot ja täydet haukut, kaikki täys kymppi. Koira hallinnassa alueella ja erittäin hyvin ohjattavissa. Harmittaa syvästi, koevalmis alkaisi olemaan ja moottori riittäisi vaikeampiinkin etsintöihin. Mutta ihan virikkeenä saa etsiä ja juosta.

Ronille otettiin leikkirinkiä. Laitoin maalimiehet leikkimään keskenään ja laitoin vain ronit kuokkimaan. Hienosti syttyi heti eikä paineistumisesta tietoakaan kun ei tarvitse lelusta taistella. Kyllähän me alamme työstämään palkaksi sitä että koira vain hakee maalimieheltä lelun ja tuo sen minulle leikitettäväksi. Nyt tuolla leikki ringillä sytytetään mielenkiinto vieraaseen ja sillä olevaan leluun. Mutta nyt tekeminen oli oikean näköistä, koira juoksi häntä ja korvat pystyssä.

Mielenkiintoisia kursseja ja luentoja olisi oulussakin, mutta mistä voin tietää sopiiko joku kesäkuun lauantai minulle. Ei voi jokaista viikonloppua varata koira hommille. Olisi tokoa, tottista, BH:ta, jälkeä jne. sekä mielenkiintoisia kouluttajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti