keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Agiliitooo

Tänään oli aksat. Minnalla oli muuta menoa joten minä treenasin mintun ja ronin. Minttu oli ensin, harjoiteltiin lähtöä, eli paikalla oloa että minä siirryn esteen taakse. Alkuun tästä ei tullut mitään mut sitten minttu hokas mitä halutaan. Sen jälkeen tutustuttiin keppeihin, ihan käsiohjauksella. Hyvin sekin lähti sujumaan ja minttu tuntuu olevan potentiaalinen agility koira. Se on helposti ruualla motivoitavissa, suht helppo ohjattava. Kunhan opettaa sille että kannattaa seurata sitäkin kättä missä nakkia ei juuri sillä hetkellä ole.

Ronin kanssa myös tutustuttiin keppeihin, sekin alkoi menemään ihan mallikkaasti. Mutta sitten meille tehtiin minun mielestä haastava radan pätkä.


Otin aluksi ruokapalkalla, ohjaavassa kädessä palkka, otin kunnolla käteen kiinni ennen valsseja, ihan pysäytin ja palkkasin. Sitten otettiin ruokapalkalla koko rata pariin kertaan. sitten vaihdoin leluun että saatiin vauhtia. Saimme toisella yrityksellä radan läpi ja lopetimme siihen. Ohjaajakin alkaa pysymään vauhdissa mukana, hyvä minä! Lähdöt teimme että otin koiran oikealle puolelle, tuo vasen on vissiin tottiksen vuoksi niin vahva että kaikki oikealle suuntautuva on vaikeampaa. Pitää vahvistaa myös oikeaan käteen kiinnittymistä. Huomenna ois ne mölliagit, saa nähdä uskallanko yrittää. Kuulemma 14 esteen rata tulossa... Ronin motivaatio ja kontaktihakuisuus on lisääntynyt huomattavasti. Heti kun hihnan irroittaa, nousee vire koiralla. Saa nähdä miten sen hihnaseuraamisen saan tehtyä..

Ja remu on kipulääkkeillä ja oleskellut kotona, ei olla tehty mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti