torstai 17. toukokuuta 2012

Saalisviettikurssi

Anniina puuhasi tänne Salme Mujusen vetämään saalisviettikurssin. Kurssihan on ihan hänen kirjoittaman kirjan pohjalta. Olen lukenut kirjan useaan otteeseen, sikäli tuttua asiaa. Ja olin myös jutun kirjan pohjalta hyvin ymmärtänytkin, lukemisen ymmärtäminen siis toimii. :D Aurinko paisteli kivasti aamun sateiden jälkeen, vuoden lämpimin päivä. Noo meidän vuorolle sattui ihan jumalaton sadekuuro joka sotki vähän ronin senssejä mutta lähti se käyntiin sitten. Ei nyt ihan parasta ronia, mutta saimme leikin vietyä läpi. Salme kommentoi ronia että sillä on kaikki palikat kohdallaan, minkä kyllä olen tiennytkin. Ronin veli lukasta se tuumasi että aika hurja pakkaus, ja se onkin. Ihan erityyppinen kuin roni, juuri sellainen tosi tulinen bortsu.

 Ihmettelen kuinka vähän tuota saalisleikkiä näkee tuolla kentillä. Suosittelen kyllä kirjan lukemista kaikille, kurssi toi siltikin paljon uusia ideoita. Varsinkin kun jäimme vielä juttelemaan yleisesti koirien koulutuksesta kurssin jälkeen. En nyt jaksa enempää analysoida mutta tulen muuttamaan joitakin toimintatapojani, ihan vain sen takia että sain uusia hyvin perusteltuina. Nimenomaan siihen laamailuun puuttumiseen. Kouluttajana Mujunen oli kyllä todella mukava ja taitava. Koira kuin koira, se sai sen leikkimään. Erittäin mielenkiintoinen kokemus, oli kyllä kaiken 45€ arvoinen.

Eilen oli ensimmäiset ohjatut agit. Eihän siinä tunnissa hirveitä ehdi 5 muun koirakon kanssa. Paria erillaista ohjauskuvio rataa tehtiin. Ensimmäinen oli 3 esteen suora ja putki, molempiin suuntiin. Se meni ihan hyvin kun muistuteltiin putkeen irtoamista välissä. Toinen oli sellainen tiukka 2 estettä ja putki. Ensimmäiselle esteelle takaakierto, siitä peruutus 3 metriä ja persjättö josta kiertotakaisin, pyörähdys, ohjaavan käden vaihto ja putkeen. Tämä tuotti minulle jo vähän vaikeuksia, roni lukee enemmän mun vartaloa kuin käsiä. Peruuttaminen ja vartalon kääntö esteen suuntaan käsien huitoessa itään ja länteen oli minun motoriikalle jo aika paha paikka. Harjoittelua ja ohjaajan fysiikkaa kuntoon niin eiköhän se siitä. Kotiläksyksi tuli eteenmenojen harjoittelu ja parempi kiinnittyminen käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti