torstai 31. toukokuuta 2012

Mölliagit

Osallistuttiin sitten niihin mölleihin. Pitäisi oikeastaan laskea meidän treenikerrat muttei niitä paljon yli 2 käden sormien ole. Rata oli mielestäni hankala mölliradaksi, ei tosin ole aiempaa kokemusta mutta mitä videoista nähty. 16 esteen rata jossa tuli valssia, takaa leikkausta yms. Samoten radalla oli pituushyppy jota ei olla kertaakaan tehty, eli mölleihin opettelemaan uusia esteitä. :D Ilmoittauduin medeihin ja sain siitä jo lähtöön 5s rangaistuksen, rata oli kuitenkin 40cm rimoilla. Radalla tuli ainakin 3 eri ohjausvirhettä joiden seurauksena jouduin uusimaan esteitä, siitä huolimatta 23s alle tavoiteajan. Virhepisteitä 5+5+5+5=20. Muuten meni hyvin mutta omasta sähellyksestä tuli virheitä.

Tästä sisuuntuneena ilmoitin meidät vielä makseihin, ja joo, onhan 60cm rata vielä tuon ikäiselle korkea. Eikä roni ole aiemmin yli 40cm hypännyt. Mutta hyvin se veti, nyt meni ohjauksetkin paremmin vaikkei pistesaldo siltä näyttänytkään, tyytyväisempi olin jälkimmäiseen kokonaisuutena.

Oma jännitykseni oli aikas kova ennen starttia, onneksi se tuli aika yhtäkkiä. Mutta kun jätin koiran lähetykseen, unohdin kaiken muun ja keskityin ainoastaan suoritukseen. Jotenkin kummassa osasin jopa radankin. Siihen olen myös tyytyväinen. Muistikuvat tapahtumista ovat silti hatarat, mutta onneksi molemmat radat ovat videoilla ja pistän ehkä esillekin kunhan saan ne itselle..

Tai sitten en, on nuo sellaista sähellystä. :D

2 kommenttia:

  1. Videoita esille! :D Pienen vinkin annan noihin rimoihin, harva 2-vuotiaskaan koira menee rataa 60cm rimoilla, yksittäisinä kyllä joo joskus mutta ei radalla. Kokematon, nuori koira yhdistettynä kokemattomaan ohjaajaan plus 60cm rimat on aika riskialtis kombinaatio. Tuskin koira rikki on mennyt yhdestä kerrasta mutta vastedes suosittelisin tekemään noin nuoren kanssa vaikka 20cm rimoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videoita en ole vielä saanut. Tiedän riskin noin korkeiden rimojen kanssa. Luokkina oli mölleissä mini 30cm, medi 40cm ja maxi 60cm ja kisaavat. Ihmettelin vähän hyppykorkeuksia, kuitenkin kyseessä möllit ja ei kisaavat. Sillä startattiinkin medeissä ensin, huolimatta koiran 56cm säkäkorkeudesta. En tiedä miten yleensä mölleissä nuo korkeudet on? Treenaamme 20-30 cm esteillä. Eikä ole tarkoitus jatkaa hyppyyttämistä noin korkealle.

      Poista