torstai 10. toukokuuta 2012

Möllitokot *päiv.

Nopea päivitys. Kävimme korkkaamassa koeuramme möllitokoissa. Muahan jännitti ihan kivasti. 

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9,5
Seuraaminen 6,5
Liikkeestä maahanmeno 6
Luoksetulo 5,5
Hyppy 6,5
Kokonaisvaikutus 8

Luoksepäästävyys, no kävi moikkaamassa tuomarin, käyttäytyi kuitenkin asiallisesti. Paikkamakuu, nousi ylös ja palautin takas, ei kiinnittänyt muihin huomiota. Seuraaminen, haahuilua, käskytin useasti. Juosten seuraamista emme ole edes ennen ottaneet. Huono vire, ei kestä palkan piillottamista tuollaisessa häiriössä. Liikkeestä maahan meno, ennakoi perusasennon ja turhan hidas maahan meno. Luoksetulossa lähti maasta, hidas siirtyminen edestä sivulle. Hyppy, emme olleet ennen ottaneet oikeaa tokohyppyä. Kiersi ensin esteen ja hyppäsi vasten, agi.. Sitten hyppäsi oikein ja pysähtyikin, minun siirtyessä tuli vastaan. Kokonaisvaikutus, tuomari tykkäsi niistä hetkistä milloin teki oikein. Hyvää tekemistä ei oikeastaan ollut ollenkaan, mutta nuori koira ja eka liikkurointikin. Tuomarin kommentti jälkeenpäin: ei olisi ollut niin tiukka jos olisi tiennyt koiran iän.

Pisteet 101/140
Sijoitus 3/4
Tuomarin kunniamaininta ja ruusuke koiran iän vuoksi.

Ihan tyytyväinen olen ja tästä on hyvä jatkaa. Onpahan käyty nyt ensimmäistä kertaa kehänauhojen sisäpuolella.

* Hyvä lähteä mölleihin ja ei olla edes kaikkia liikkeitä vielä tehtykään. No ideana olikin työstää ohjaajan jännittämistä kehässä. Mutta se pahin jännitys jäi siihen ulkopuolelle ja pystyin hyvin keskittymään omaan tekemiseen. Olihan siinä kuitenkin haahuilua minunkin puolelta. Seuraa käskyt tulivat myöhässä, luoksetulossa jätin koiran istumaan niin että se oli jo puolivälissä maahan, olisin voinut korjata. Enemmän koiran innostamista keholla ja äänellä, loppua kohti sekin parani. Mutta koira pysyi kehässä ja minullakin oli jopa hauskaa. :) Voin mennä uudestaankin ja tulemme varmasti kiertämään möllejä kesän aikana.

4 kommenttia:

 1. Hienosti veditte, rapsuta Ronia minunkin puolesta! Seuraavissa mölleissä sitten palkkaat sitä reilummin, niin sille ei jää lahnailumielikuvia kisoista -> kisoissa ei palkkaa, plööplää en tee. Hypnolle kun kävi näin!

  Mutta tuosta on tosiaan hyvä jatkaa :) Iskä on tätäkin kautta ylpeä pojastaan!

  VastaaPoista
 2. Kyllähän mää palkkasin, joka liikkeen jälkeen ja kehuin liikkeissä. Ja hetsasin välissä. Se oli jo kentälle tullessa vähän haahuilija. Mutta nuo häiriö hajut ja muu oli vielä vähän liikaa. Loppua kohti parani ja jos seuraaminen olisi ollut viimeisenä, olisi varmaan tullut paljon parempi. Kokonaisuutena ihan hyvä, se oli sellainen 50/50 hyvä ja haahuilua. Enemmän vielä innostaa omalla puheella ja kehuilla, tuomari sanoi että aina parani kun vain puhuin ja kehuin koiraa.

  VastaaPoista
 3. Enemmän se koe oli sinua varten. Roni ei tiennyt olevansa kokeessa!:) Itse oppi mölleissä.
  Hyvä, että menit ja teit sen ja nyt tiedät, mitä on olla kokeessa! Roni on vielä poikanen.

  VastaaPoista
 4. Roni on vasta 9kk ja viikon, tyytyväinen olen. Ja minäkään en kehään pyörtynyt, oli jopa hauskaa. :)

  VastaaPoista