sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Arkitottista 2

Kävimme taas ronin kanssa arkitottiskurssilla, oli ohituksia, seuraamista häiriössä, paikkamakuuta ja luoksetuloa. Seuraaminen meni hyvin, kierrettiin kasia kahden muun koirakon ympärillä. Pari kertaa pudotti kontaktin muttei haahuillut mitään. Siten kun oltiin pujottelukeppinä, pysyi siinäkin rauhallisena perusasennossa ja palkkailin kinkulla aina väliin. Toinen kiekka seuraamista otin lelulla ja se meni todella hyvin. Se vain syttyy niin hyvin tohon leluun, tuollaisessa pitempikestoisessa se lelu on vaan vielä arveluttava. Paikkamakuu, hmm. Hyvin pysyy, kohtuu pitkiäkin aikoja (15s). Mutta mutta, kun palaan viereen niin valahtaa lonkalle tai jopa väistää sivulle. Siis ihan selkeästi väistää. Aloin tätä purkamaan jo sillä että kun laitan perusasennosta maahan, otan vain nopean mutta rauhallisen sivuaskelen ja heti takaisin ja nopea palkkaus. Tällä alkoi pysymään paikoillaan muttei kestänyt edelleenkään edestä tulla. Tätä pitää työstää lisää. Mahtaa olla peruja vielä siitä alkuvuoden paineistumisesta toisella kurssilla.

Luoksetulo, eka kerralla kouluttaja varmisti remmistä pysymisen. Nousi pari kertaa mutta palautin maahan ja sain onnistuneen luoksetulon, eteen tulee vaan vieläkin niin vauhdilla että törmää minuun. Toinen kierros, otin ilman varmistusta. Leikin jo odotellessa koiran kanssa että saan virettä ylös, tällä toimii paikkamakuu paremmin kun vire ylhäällä. Laitoin koiran maahan jä lähdin kävelemään, kerran nousi seisomaan ja kävin palauttamassa maahan. Toisella yrityksellä onnistui ja kunnon laukalla tulee mutta jarrut puuttuvat, taas törmäsi. Eli nyt työnalle tuo väistäminen ja tuo eteentulo.

Möllitokotkin ois keskiviikkona, pitää vielä kattoa lähdenkö sinne nolaamaan itseä. :) Periaatteessa voisin kaukopalkalla kokeilla liikkurin kanssa, palkkaa vain joka liikkeen jälkeen.

Pari hyppyä askartelin tänään, vielä kun pari lisää niin voi pihalla ohjauksia treenailla.

Huomenna hakutreenit, sitten varmaan lisää. Nyt väsyttää niin että huomenna jatkan jos jotain tulee vielä mieleen..

1 kommentti:

  1. Hyvä te!
    Ei möllissä voi itseä mokata! Sinne vain hakemaan kokemusta!
    Jos meinaa tuossa paikkamakuun paluussa paineistua, niin kyykisty itse eteen ja palkkaa ja vapauta siitä. Ota erikseen se takaisin tuleminen ensin kotona ja vain yksi askel ja takas ja palkaa sinne maahan.
    Kiva taas lukea ja odotan möllituloksia! :)

    VastaaPoista