lauantai 12. toukokuuta 2012

Suunnitelmia kesä 2012

Palaan vielä nopeasti tuohon möllikokeeseen. Luoksetuloja olemme tehneet ainoastaan maasta, en muistanut että se tokossa tehdään istuen, eli siihen harjoittelua, siitä olisi ollut otettavissa reilusti enemmän pisteitä. Minä vaan itse sähläsin sen alun. Hyppy, joo koira ei ollut ikinä hypännyt toko hyppyä, ainoastaan agi esteitä. Palaamista makaavan koiran viereen pitää treenata. Paljon kokeenomaisia treenejä, että saisi sen mahtavan seuraamisen myös häiriöön. Käännöksiä on treenattava paljon. Myös seuraaminen juosten, ikinä aiemmin emme sitä ole tehneet, se on mölleihin hyvä mennä harjoittelemaan. :) Liikkeestä maahan meno on hyvällä mallilla mutta seisomista on treenattava. Vaikkakin se hypyn jälkeen jäi seisomaan käskystä, mutta seuraamisessa se valahtaa vielä maahan. Ja se nouto, se on unohtunut ihan täysin.

Metsälajeista pitäisi päästä hakumetsään, siis pk-hakumetsään. Sielläkin jatkeittaisiin vielä tuota narupalloleikkiä, mutta roni on kyllä hyvin siinä kehittynyt. Tänä kesänä pitäisi saada hyvät suorat pistot. Jälkiä pitäisi päästä ajamaan mutta nämä vesisateet on vesittänyt aloituksen. Ei viitsi aloittelevalle koiralle vesisateeseen jälkiä tehdä. Yhtään jälkeä emme ole tehneet, lukuunottamatta syksyn alle 10m makkarajälkiä. Mutta usko on kova, niin maavainuinen roni on ja niin hyvä nenän käyttäjä.

Remulle jätetään hakuhommat jäähylle ja keskitytään jäljille. Ehkä saan sillä tuon innostuksen laskemaan ja saisin sen hakukokeen hallittavuudesta läpi. Jäljellä se on peto, se viime vuonna ajeli jo 2-3h tuntia vanhoja kilsan pätkiä. Vaikka se ei ole tehnyt kuin ehkä 20 jälkeä. Muuten valmis peruskokeeseen mutta esineet pitäisi ilmaista jäljeltä. Remulle siis kesän aikana peruskokeet hausta ja jälkikokeisiin syksyllä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti